Убитият Джамал Хашоги не бе само журналист, той е част

...
Убитият Джамал Хашоги не бе само журналист, той е част
Коментари Харесай

Тома Томов: Дано да намерим сили, за да тръгнем напред

Убитият Джамал Хашоги не бе единствено публицист, той е част от невидимата власт. Хашоги взе участие в огромната борба, която върви в Близкия Изток. Ние не знаем какво е станало. Това беше индивидът, който сложи на колене Съветския съюз в Афганистан. Това сподели журналистът и народен представител от Българска социалистическа партия Тома Томов в ефира на БТВ.

"Той е шпионин. Той е член на "Ислямски братя ". Ердоган изнудва Съединени американски щати със случая, тъй като има коз в ръцете си. Ердоган има страховит финансов проблем. Убийството в центъра на Истанбул е непоносимо. В тези среди по този начин се прави, по този начин работят огромните разведки. Когато един човек би трябвало да бъде премахнат, той бива премахнат. Това не е закононарушение, а стратегическа неточност ", разясни той.

"Саудитският началник е основен човек в цялата политика на Съединени американски щати в Близкия Изток. Този младеж играе колосална роля, само че направи доста огромна неточност. Сега слага под въпрос цялата американска политика в Залива. Саудитска Арабия, в случай че наложи наказания, ще стане ужасно. Те имат доста мощни козове. Вярно, че поотслабнаха. Но истината е, че те са доста мощни. Продължават да са мощни и могат да маневрират ", предизвести журналистът.

"Ролята на Турция е доста огромна. Тя е наказана да бъде един от районните водачи. Това, които става при нас - районът става основен. Имате съществена американска гравитация, съветска, китайска, турска. Това, което ще се случи през идната година, ще е забавно. Най-силна е американската гравитация. Те се постановиха в Македония. Американците имат тяхна мощ в лицето на Полша. Има ясна американска политика на Балканите. Срещу нея има китайска и съветска. Ердоган става все по-силен. Той може да желае от американците и саудитците избрани неща. И ще ги получи. Иска американците да прекратят помощта, която те оказват на кюрдите. Ердоган ще е в мощни позиции ", разяснява Томов.

Депутатът от Българска социалистическа партия разяснява и политическите земетресения у нас. "Това което направи вицепремиерът Валери Симеонов е недопустимо. Има голяма неправда в нашето общество. Едно общество се смята за по-високо, когато има състрадание. Какво ще стане - не знам. Нашето общество е скандал, скандал, скандал. Ако идващите избори са на пролет, какъв брой абсурда ще има?! И какъв брой кавги ще може да издържи това общество. Накъде вървим ние? Това, което става в страната – безпорядък, обърканост. Накъде отива тази страна?! Аз нямам отговор - това е страна, която е разграничена. Твърде доста ненавист и прекомерно малко градивни решения. Дано да намерим сили, с цел да тръгнем напред ", пожела Тома Томов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР