Убитият Алексей Петров бе влиятелна и една от малко оцелелите

...
Убитият Алексей Петров бе влиятелна и една от малко оцелелите
Коментари Харесай

Алексей Петров: От милиционерското училище до щатен служител в Шесто управление на ДС

Убитият Алексей Петров бе авторитетна и една от малко оживелите фигури от зората на силовото обезпечаване при започване на прехода след краха на комунистическия режим през 1989 година в качеството си на създател на застрахователната компания „ Аполо и Болкан “, написа desebg.com.

През идващите три десетилетия той съумя освен да резервира, само че и да развие и утвърди своето огромно въздействие в застрахователния бизнес в България посредством компанията „ Лев инс “, без значение от показния му арест през 2010 година като водач на незаконна група „ ОКТОПОД “ за рекет и изнудване (впоследствие оправдан).

През годините на прехода той стана прочут и с въздействието си в актуалните служби за сигурност като консултант на първия шеф на ДАНС Петко Сертов по време на държавното управление на Станишев и тройната коалиция.

А също по този начин и мълчалив медиатор за организирането на секрети срещи сред представители на властта (министърът на вътрешните работи от Българска социалистическа партия Румен Петков) и лица от подземния свят (т. нар. братя Галеви и Златко Баретата).

Неговата безкомпромисност и грубост към съперници и съперници, както и потреблението на необятен боеприпас от способи за дескредитация и закани към тях е пословична.

Този темперамент и жанр на деяние е образуван не къде да е, в репресивните структури на тоталитарната Българска комунистическа партия, на която той е член от 1988 година

Показателно е, че множеството медии инцидентно или не през днешния ден пропущат да отбележат обстоятелството, че Алексей Петров е бил щатен чиновник на Шесто ръководство на Държавна сигурност за битка с идеологическата измама в основаното през 1985 година направление „ Терор “ към чиято конструкция е подложен и Специализирания действен милиционерски батальон (баретите).

Именно там той се оформя като един от най-перспективните фрагменти и фигура с лидерски качества, която демонстрира предвидливост и самообладание при осъществяване на дилемите.

Преди това Алексей Петров приключва Специализирането милиционерско учебно заведение в Пазарджик (1981).

Въпреки вероятностите и кадровото израстване Алексей Петров непринудено напуща структурите на Министерство на вътрешните работи през 1992 година по време на държавното управление на Съюз на демократичните сили.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР