Убитата жена в „Банишора“ и извършителят на престъплението са се

...
Убитата жена в „Банишора“ и извършителят на престъплението са се
Коментари Харесай

Ревност от СМС е най-вероятният мотив за убийството в „Банишора“

Убитата жена в „Банишора“ и причинителят на закононарушението са се познавали към 3 месеца преди действието и съвсем незабавно са заживели дружно в жилището на жертвата. Това заяви на брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

В свидетелските показания излиза наяве, че в последните дни е имало неразбирателство и евентуално предпочитание на жертвата да прекратят връзките си, сподели Русинова.

„Вчера сред 17:30 и 18:00 часа причинителят на действието се е свързал с татко си и другари посредством смс-и, от които е станало ясно, че жертвата е убита. Разбира се, че тя се намира в жилището и причинителят е подхванал дейности за причиняване на личната си гибел. Казал е, че си е прерязал вените и кръвта тече“, описа прокурор Руснинова. Тя добави, че сигналите са препратени към Министерство на вътрешните работи.

При влизането на полицията в жилището вратата е била заключена, което е наложено тя да бъде срязана, сподели още Русинова.

Жертвата е открита в хола, гола, облеклата са били разхвърляни, а в жилището е имало бутилки с алкохол и безалкохолни. Извършителят е открит в прилежащата стая гол до кръста и легнал на леглото, изясни градският прокурор.

Емилия Русинова заяви още, че по делото се преглеждат данни от опити за пострадвания през 2015 година от причинителя. „Повод отново е евентуална разлъка с предходна другарка. Тогава той е имал среща с психолози. Това не се развива на територията на Република България, сподели още тя.

По думите на градския прокурор към оня миг причинителят е бил доста прочувствен. Към момента има назначени експертизи за доказателства по делото, и дали са използвани наркотични субстанции, изясни тя.

Първият сигнал е получен в 18 ч. и са подхванати дейности за взломяване, сподели по време на брифинга шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.

При проникването в жилището от екип на ЦСМП е открита гибелта на жертвата на 25 години, а причинителят е на 23 години. Той е отведен в Пирогов, пострадванията му не са съществени и няма заплаха за живота му, описа Хаджиев.

По думите на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи най-вероятно претекст за убийството е ревнивост. „Предполагаме,  че непринудено е взето решението. Заради неговия профил и неговата разлъка и опит за самоубийство преди 5 години, сподели той.

Конкретният мотив за ревнивост е получен от смс на жертвата, който той е изискал да види, на което е отказано, само че следва следствие, сподели Хаджиев.

Причина за настъпването на гибелта на жертвата по първични данни е асфикция (задушаване), добави Русинова.

По думите на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи преди убийството не са постъпвали данни за принуждение против жертвата.

От данните по делото е открито, че в последните дни причинителят е почнал да пие успокоителни и болкоуспокояващи, само че няма данни все още за използването на такива медикаменти, сподели градският прокурор Русинова.

Извършителят е направил 2 опита с въздушен револвер в лявата ръка и в шията под адамовата ябълка, пострадванията му са повърхности. Той е преведен в ареста на Второ районно. Има порезна рана на ръката единствено, приключи Георги Хаджиев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР