Убитата 29-годишна жена, чието тяло беше открито от криминалисти в

...
Убитата 29-годишна жена, чието тяло беше открито от криминалисти в
Коментари Харесай

Убитата в София жена жестоко пребита и намушкана от ревност

Убитата 29-годишна жена, чието тяло беше намерено от криминалисти в София, е намерено с голям брой следи от удари и намушквания. Вероятния претекст за убийството ѝ е ревнивост. Убиецът е нейният другар, който след деянието опитал да се укрие в Созопол.

Това стана ясно на брифинг в прокуратурата, на който бяха изнесени детайлности към случая, за който беше обявено по-рано в понеделник от основния прокурор Сотир Цацаров.

„ По извънредно нечовечен метод е осъществено убийството с голям брой удари по тялото, с железен стик, след което имало душене. Самият той е споделил, че с цел да спре страданията й е забил нож в региона на врата, като с изключение на забития нож има и бездънен разрез от средата на врата към гръкляна “, сподели градският прокурор на София Емилия Русинова.

Задържаният евентуално е и наркозависим. „ В дома му са открити наркотични субстанции, хапчета “, сподели Русинова.

Мъжът е арестуван за 72 часа. Според прокуратурата той съзнателно е умъртвил приятелката си, с която е живял към 2-3 месеца.

„ Съседите са чули шума, виковете на момичето, малко по-късно обвиненият се обадил на своя позната, другарка “, описа Русинова и разясни, че под предлог да го закара до някъде с неговата кола приятелката му е отишла покрай адреса. Русинова разясни, че двамата са се качили в неговия апартамент и той е почнал да приказва несвързани неща. По думите ѝ обвиняемият е завел познатата си в стаята, където е лежало умрялото момиче и свидетелката е видяла натрупа, увит с одеяло. „

Свидетелката съумяла да се овладее и да резервира хладнокръвие, с цел да си тръгне от вкъщи на обвинения. Преди да си тръгне видяла двата ножа, по които личало, че има следи от кръв, въпреки да е опитал да ги почисти. След това не е алармирала незабавно органите на реда, защото е обикновено да се тормози. Обадила се е на своя другар, който е другар и на обвинения. Той е бил отвън София. Прибрал се е вечерта, поговорили са, след което са създали връзка с обвинения, пробвали са се да го убедят, че би трябвало да се съобщи “, сподели тя.

След това обвиняемият ги е посетил същата вечер и са му споделили, че в случай че не се съобщи, ще алармират в полицията.

„ По-късно през нощта в петък против събота са се опитвали неведнъж да се свържат с него по телефона. По доказателствата и по данни от събраните в хода на следствието се открива, че още същата нощ обвиненият е отпътувал за морето. По пътя към 2.00 часа е качил на стоп момче и момиче “, изясни прокурорът.

Русинова уточни, че при започване на пътуването обвиненият е бил благ и общителен с пасажерите си, само че по-късно показал експанзия.

„ Между 3.30 и 4.00 часа при село Зимница, Ямболско е спрял колата на автомагистралата под предлог, че би трябвало да отиде до тоалетната. Сложил е бокс на ръката си, извадил е момчето от колата и му е нанесъл удар “, изясни прокурорът.

По думите й момчето е получило спукана околоочна орбита, което съставлява междинна телесна щета. Прокурорът изясни, че момичето е съумяло да избяга от колата. Емилия Русинова разясни, че и по това закононарушение е е формирано досъдебно произвеждане в Ямбол.

По-късно обвиненият е арестуван в Созопол и е притеглен за осъществяване на ликвидиране. 

Пред служителите на реда той обяснил, че не съжалява за постъпката си. Шефът на СДВР Ивайло Иванов сподели, че един от евентуалните претекстове за действието му е невярност от страна на приятелката му. Самият той споделил, че откакто я умъртвил, той считал, че я отървал от пороците ѝ.

Иванов посочи, че нападателят не е престъпно проявено до този миг. „ Починалата също няма престъпни прояви. Предстои да бъде изяснено дали и тя е употребила опиати “, сподели Ивайло Иванов.

Той разясни, че към 15.00 часа в събота в Трето районно са се явили очевидците. „ Убийството е станало в петък. На място са изпратени полицейски екипи, които удостоверяват сигнала “, сподели Иванов и добави, че благодарение на бащата на причинителя е отворен жилището, където се е намирал трупът на момичето.

„ Установен е най-вероятния причинител. Обявен е за търсене ", сподели шефът на Столична дирекция на вътрешните работи и посочи, че мъжът към този момент е търсен за друго тежко закононарушение.

„ Имаме данни, че е употребявал опиати, най-вероятно родителите са му помагали със средства. Джипът, с който се е предвижвал към морето, е закупен от неговата майка “, добави още Ивайло Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР