Убит с един изстрел в главата от турска страна.МВР потъна

...
Убит с един изстрел в главата от турска страна.МВР потъна
Коментари Харесай

Петър, който една майка вместо да прегърне, ще оплаче

Убит с един изстрел в главата от турска страна.

Министерство на вътрешните работи потъна в тъга. 32-годишният Петър Бъчваров, който бе сержант в Гранична полиция, почина тази нощ при осъществяване на служебния си дълг в отбрана на границата ни с Турция от извършители. Застрелян е с един изстрел в главата - изстрел, пристигнал при опит на група мигранти да преминат границата и да навлязат в българска територия. Стана ясно, че към 14-15 изстрела са изстреляли нарушителите по българския патрул. Дори не желаеме да си представяме какъв брой още оръжия са имали нарушителите в тях. Загиналият полицай е бил снабден с автомат " Калашников ", 762 милиметров.

" По принцип огромна част от военнослужещите имат бронежилетки, цялата българска войска не е окомплектована с бронежилетки ", заяви министърът на защитата Димитър Стоянов във връзка трагичния случай. Стоянов дефинира нещастието като " престъпен случай на каналджии, които по един или различен метод се пробват да продължат своята незаконна активност, за жалост платена с цената на един човешки живот " и бе безапелационен, че ще бъдат взети ограничения. 

По знамение е оживял военнослужещият, който е патрулирал дружно със починалия сержант Петър Бъчваров. А групата, произвела изстрелите, се отдръпва към вътрешността на Турция. Осъществен е контакт с турските управляващи. Предприети са дейности по определяне на причинителите. Жандармерия и проверяващи работят по случая.

Имам уверението на турските управляващи, че тези хора ще бъдат открити и изправени пред закона. Това сподели министърът на вътрешните работи иван Демерджиев. " Тези момчета всеки ден с телата си стопират този мигрантски напън. Всеки ден оградата се кърпи и поддържа от екипите. Става въпрос за изключителна експанзия ", добави той.

Коментар отностно нещастието направи и Благородна Макева-Найденова, която е български служител на реда, лекар, старши комисар, заместник-директор на Главна дирекция " Национална полиция ". В персоналния си Facebook акаунт тя написа следното:

" Днес почитаме паметта на свети Архангел Михаил - пазителят на душите и герой срещу злото. Днес е празникът на българската полиция, който обаче не би трябвало и както към този момент бе декларирано от министърът на вътрешните работи - няма да бъде маркиран с публични празнувания. Защото, през днешния ден не е ден за празнуване, а за удостояване на паметта на починалия ни сътрудник от гранична полиция.

Петър Бъчваров - по този начин бе обявено от професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, че е името на сътрудника ни. И министърът на вътрешните работи и основният секретар на Министерство на вътрешните работи споделиха, че е сержант. Разни политици показват съболезнования към фамилията му и отново пишат, че е бил сержант. Гневна съм, че професионалният началник на Министерство на вътрешните работи не знае, че сержанти в Министерство на вътрешните работи няма. Има служители на реда и старши служители на реда.

Не знам каква тъкмо е била длъжността на сътрудника, само че знам, че е бил млад мъж в разцвета на силите си. Вече натрупал професионален опит граничен служител на реда! Петър, който една майка вместо да прегърне, ще оплаче. Петър, който една обичана ще чака, само че той няма да се завърне при нея. Сърцето ми се къса, като помисля по какъв начин още едно семейство осиротява и по какъв начин евентуално невръстни деца са останали без татко си! "

" Време е обществото и политиците ни осъзнаят, че да бъдеш служител на реда е отговорност и риск, които са неведнъж по-високи от този на продавач в огромна хранителна верига ", написа още Благородна Макева-Найденова, която се надява да се направи нужното, с цел да обезпечат задоволително по мярка финансиране на Министерство на вътрешните работи, както за бюджет за труд и работна заплата, по този начин и за финансови разноски.

" И до момента в който възнагражденията на служителите на реда са по-ниски от стартовата заплата на продавачка в " Лидл ", нямат уместно служебно облекло, работят при липса на инстантно съоръжение и гуми за служебните коли, не се влага в допълнение в практическата им подготовка и имат да изстрелят по един пълнител на месец, с цел да упражняват пукотевица, такива нещастия са неизбежни ", добавя Найденова.

Благородна е безапелационна, че отговорността на огромни празници да честваме, а не да страдаме е в ръцете на всички ни, само че и трите управляващи са в огромен дълг към Министерство на вътрешните работи и служещите там.

" Ще повторя нещо, което съм казвала и преди - няма лесни години, дни и даже минути за същинските служители на реда, които горят със сърце и душа, в това което вършат. Тази година, този месец, този ден още веднъж ни изправят пред редица провокации. Утре няма да бъде друго.

Почивай в мир, сътрудник! Моите съболезнования на фамилията му и околните му!

На служителите на реда, които остават да служат на всички нас, искам да бъдат здрави и мощни, с цел да отстояват реда и закона, само че да бъдат и смирени, да не губят вярата си в положителното и да се борят, с цел да вършат положително! ", приключва обявата си Найденова.

GlasNews.bg напомня, че трети следващ чиновник на Министерство на вътрешните работи умира за последните няколко месеца - след двамата премазани служители на реда от рейса с мигранти в Бургас през лятото. 

На своя професионален празник служителите на реда получиха печал вместо празник. А разпадът на държавността... той ще ни довърши.

Съболезнования на околните на Петър Бъчваров!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР