Убиецът от Соло Илиян Тодоров продължава да си седи в

...
Убиецът от Соло Илиян Тодоров продължава да си седи в
Коментари Харесай

Въпрос на Lupa.bg: Ще използва ли убиецът от Соло трусовете в Прокуратурата?

Убиецът от " Соло " Илиян Тодоров продължава да си седи в килията в Узбекистан, а сегашните кавги на върха на Прокуратурата сред Иван Гешев и Борислав Сарафов водят до там, че никой не изисква двойният палач да бъде върнат у нас. 

Проверка на Lupa.bg сподели, че има едно отправено искане, само че развиване по него няма. Юристи настояват, че в такава обстановка, родните служби би трябвало от време на време да изпращат под формата на документ желанието си за екстрадация на двойния палач. 

Едва ли обаче на Гешев и Сарафов им е до това, поради политическите сюжети и кавги, в които се забъркаха най-висшите ни обвинители. Темата " палач Соло " към този момент не е настояща, ще употребява ли Илиян Тодоров този миг?

" Прокурорите поеха сериозен ангажимент, че когато има някакво развиване там - ще бъда незабавно осведомен какво се случва ", сподели преди към месец пред lupa.bg Михаил Въжаров, татко на убития хокеист Кирил. 

Прокурорите са безапелационни, че когато Илиян Тодоров бъде върнат, той незабавно ще е настанен да излежава присъдата си, само че по кое време ще се случи това? 



Двойното ликвидиране пред дискотека „ Соло “, която се намира на метри от Съдебната палата, бе осъществено на 18 април 2009 година Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен другар също бе атакуван, само че оцеля.

По казусът бе арестуван Илиян Тодоров от Перник. Окончателната присъда на Тодоров бе доказана от Върховен касационен съд в края на 2013 година

Той обаче избяга от България, с цел да не излежи доживотната си присъда. Тогава му оказа помощ арбитър Румяна Ченалова, на която по-късно й беше формирано досъдебно произвеждане. След време тя стартира да работи като юрист.

В следствие Илиян беше разгласил клипове в интернет, с които отхвърляше да е забъркан в двойното ликвидиране. Така и обаче не бе открит тъкмо къде се укрива. Той бе разгласен за търсене от Интерпол с алена бюлетина. 

Наскоро беше хванат в Узбекистан с подправен документ. Двойният палач да бъде доведен час по-скоро в София и да си излежи присъдата се надяват околните на погубените млади момчета. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР