Убиецът от Нови Искър е социопат. Това заяви в интервю

...
Убиецът от Нови Искър е социопат. Това заяви в интервю
Коментари Харесай

Експерт: Само опасен социопат може да е извършил убийствата в Нови Искър

Убиецът от Нови Искър е социопат. Това съобщи в изявление за БГНЕС психологът Христо Монов. Той са надява органите на реда час по-скоро да заловят причинителя на кървавото шесторно ликвидиране, което беше осъществено на Нова година и раздруса България със своята свирепост.

" Извършителят на убийството е доста рисков човек. Той е социопат, тъй като единствено един социопат може да извърши сходен акт – да отнеме шест човешки живота ", сподели Монов и добави, че " стилът на шесторното ликвидиране подсказва положително обмисляне и реализиране на това пъклено дело ". " Социопатите са най-опасните хора, тъй като не изпитват виновност и страдание. Те мислят, че постоянно са прави ", съобщи психологът. Той означи, че социопатите са освен най-опасните, само че и най-непреследваните от закона. " Категорията социопат не съществува в наказателното право, а и в диагностиката на съдебно-психичните експертизи. Специалистите от дълго време обръщаме внимание на този проблем, само че не ни слушат ", оплака се Монов.

В същото време убийството е осъществено на границата сред две години, когато хората имат напълно други настройки и " това е голяма контузия върху всички нас ". " Аз персонално се усещам извънредно от сходно нещо. Планирал са всякакви неща и внезапно би трябвало да се преценявам с това, че сред нас има не просто насилници, а хора, които са подготвени да лишават човешки живот по този начин ", сподели психологът.

Според него всеобщото ликвидиране в Нови Искър е удостоверение, че българското общество, както и международното е болно от принуждение. " Прекалено болно от принуждение. Насилието като метод на решаването на всевъзможни проблеми – от битовите и се стигне до държавните. Вижте по какъв начин си приказват част от международните водачи – американският президент със севернокорейския и иранския водачи. За страдание дадохме опция на насилието да се трансформира във форма на взаимоотношенията ", акцентира Христо Монов. За да се оправи обществото с сходни нещастия като тази, психологът от дълго време предлага основаването на Служба за психична помощ и поддръжка. " Предложих я още по времето, когато Иван Костов беше министър-председател. Тя трябваше да подкрепя хора и групи, претърпели трагични събития. За страдание не съумях да убедя управлението на страната даже във времената, когато се занимавах с политика ", сподели Монов.

Според него тя е нужна, тъй като следствията от една психологична контузия се преодоляват доста дълго време. " А в случаите, когато цялата нация е травмирана, някой би трябвало да се погрижи, даже единствено за метода, по който се отразява сходно събитие. Има правила, които са създадени от Европейската психическа асоциация и се съблюдават в някои страни. Например, коя поред вест да бъде, с какви думи да се показа, с цел да не изпадат хората в травматичен потрес ", изясни Монов.

Той е безапелационен, че в случай че такава работа съществуваше сега, тя можеше да помогне на полицията, " тъй като има много правила, които са точни и са потвърдили своята нужда във времето ". " Например, поемното лице Йордан попречи на цялата теза на полицията като описа някои неща. Ако се съблюдаваха разпоредбите, това нямаше да се случи. Да не приказваме, че можеше да са отъпкани материални доказателства. Не върви публицисти да намират тефтерчето, това е работа на други. Става смешно, когато няма правила и съгласуваност ", безапелационен е Христо Монов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР