Убиецът от криводолското село Осен поиска по-лека мярка от наложената

...
Убиецът от криводолското село Осен поиска по-лека мярка от наложената
Коментари Харесай

Бруталният убиец от село Осен поиска по-лека мярка, Врачанският окръжен съд го отряза

Убиецът от криводолското село Осен изиска по-лека мярка от наложената му сега “Задържане под стража”, научи организация BulNews.
Петчленен състав на Врачанския областен съд остави без почитание молбата на подсъдимия Румен Райков.
Припомняме, че той е упрекнат в това, че 21 януари 2019 година в село Осен, направил обир с приложимост на мощ в дома на Г. В., като лишил 400 лева и нанесъл на притежателя голям брой удари с ръце и крайници по главата, от който последвала гибелта му на 30 януари 2019 година в болнично заведение.
Производството по делото бе извършено посредством видеоконферентна връзка, като подсъдимият не беше извеждан от ареста. Във видеовръзката той удостовери желанието си да бъде променена мярката за неотклонение, защото счита, че не е публично рисков и има непрекъснато място за живеене. Съдебният му бранител подчертава на чистото му правосъдно минало и продължителността на времето, през което е арестуван подсъдимият.
Прокурорът по делото съобщи, че намира молбата за неоснователна и поддържа мнение да бъде доказана мярката за неотклонение "Задържане под стража ".
“Не са налице учредения да се разколебае мнението, че подсъдимият е съпричастен към осъщественото тежко съзнателно закононарушение, наказуемо с отнемане от независимост от 15-20 години, пожизнен затвор и пожизнен затвор без право на подмяна. Не е отпаднало и подозрението, че при смяна на мярката ще се укрие. В тази тенденция са приложени писмени доказателства, сочещи на негово умишлено държание за укриване след осъществяване на действието и след оповестяване за общодържавно търсене е арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи. Характеровите му особености, свързани с приложимост на алкохол, не разколебават извода за неговата социална заплаха. Мярката за неотклонение на този стадий подхожда на закононарушението, за което е упрекнат подсъдимия, както и на публичната заплаха на самото закононарушение и личността му” – се споделя в претекстовете на съда при потвърджаването на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на подсъдимия.
Определението на Окръжен съд – Враца може да бъде обжалвано или протестирано в седемдневен период от през днешния ден пред Апелативен съд – София.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР