Убиецът на студента Андрей Монов - Джок Полфрийман, беше освободен

...
Убиецът на студента Андрей Монов - Джок Полфрийман, беше освободен
Коментари Харесай

Джок Полфрийман е на свобода, настанен е в Центъра в Бусманци

Убиецът на студента Андрей Монов - Джок Полфрийман, беше освободен от пандиза към 15:40. 
В момента той няма годни документи за идентичност и по тази причина е предаден на Дирекция " Миграция ", изясни юристът му пред БГНЕС.

Тъй като австралиецът няма документи за идентичност, той ще бъде настанен в Центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци , оповестяват от Министерство на правораздаването.
На излизане от Софийския затвор той изкрещя: " Благодаря на заместник-началника на пандиза ".
На 19 септември 2019 година апелативният съд анулира присъдата на градския и освободи Полфрийман. В претекстовете на съдийския състав е посочено, че той не е рисков за българското общество и се е поправил.
Сред аргументите да бъде освободен съвсем седем години по-рано, съдът акцентира, че той е изтърпял по-голямата част от наказването си – 12 от общо 20-те години затвор. Освен това за тези години научил български език.
Преди тричленният състав на съда да вземе решение по жалбата за освобождението му, Полфрийман дава отговор на въпроса какво би правил, в случай че бъде освободен.
По думите му, той ще продължи да оказва помощ на Българското затворническо съдружие, както го е правил през последните 12 години. Той счита да се заеме с " промените в институциите на българската система ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР