Убиецът на малката Дамла вероятно няма да излежи цялата си

...
Убиецът на малката Дамла вероятно няма да излежи цялата си
Коментари Харесай

Адвокат обясни как убиецът на Дамла ще излезе от затвора след 14 години

Убиецът на дребната Дамла евентуално няма да излежи цялата си присъда от 25 година затвор, а ще излезе на независимост на 16-ата година. Това е мнението на момчилградския юрист Дойчо Гелимачев, който представляваше в процеса родителите на убитото 7-годишно дете, написа 24rodopi.com.

Осъденият Мехмед Хасан евентуално ще поставя общественополезен труд, до момента в който е в пандиза. В този случай два дни се зачитат за три излежани, което значи, че ще бъде приспадната 1/3 от присъдата.

Това се случи с наказания кърджалиец Джунейт от Кърджали, който умъртви майка си и татко си, само че не излежа цялата присъда.
Мехмед Хасан към този момент излежа близо 1 година и 9 месеца.

Припомняме, че Върховният касационен съд се произнесе дефинитивно, че килърът на дребната Дамла от Момчилград би трябвало да остане в пандиза 25 години.

Висшите магистрати потвърдиха напълно присъдата на Апелативния съд в Пловдив. Припомняме, че делото бе гледано на 29 март т.г. Повече от пет месеца по-късно, висшият съд излезе с решение.

Зверското ликвидиране бе осъществено на 17 декември 2017 година. Дни преди действието 26-годишният първи братовчед на детето-Мехмед Х., разкрил ключовете за жилището на вуйна си в своя автомобил и решил да се възползва.

Във съдбовната нощ майката на Дамла била на работа в цех край Кърджали. Жената карала изключителна промяна и тръгнала за работа, откакто детето заспало.

30 минути след среднощ първият братовчед на Дамла се промъкнал в жилището. Той обикалял стаите, а откакто влезнал в спалнята и детенцето се събудило. За да прикрие влизането си в жилището младият мъж умъртвил момиченцето.

Той го задушил с голи ръце, притискайки устата и носа му. Медицинските експертизи демонстрираха, че натискът е бил толкоз мощен, че даже Мехмед е счупил зъбче на 7-годишното дете.

След като Дамла издъхнала, мъжът увил главата и раменете й с тиксо, след което напуснал дома. В шахта наоколо до блока проверяващите разкрили захвърлените ръкавици, тиксо, ключ за дома, както и два презерватива.

Окръжният съд в Кърджали даде общо 23 години затвор на килъра. След обжалване, апелативните магистрати в Пловдив усилиха наказването с още 2 години.

Пред Върховния съд отбраната изиска понижаване на размера на наказването „ отнемане от независимост “, а частните обвинители и цивилен ищци желаеха увеличение на наложеното наказване.

Припомняме, че съдът реши килърът да изплати на родителите на детето общо 400 000 лв. кръвнина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР