Убиец и крадец рецидивист застанаха пред магистратите от Окръжния съд

...
Убиец и крадец рецидивист застанаха пред магистратите от Окръжния съд
Коментари Харесай

Убиец и крадец ограбиха сводник в затвора

Убиец и апаш рецидивист застанаха пред магистратите от Окръжния съд за осъществен на територията на пандиза в Пловдив обир. 29-годишният Мартин Митев, който през 2012 година преби до гибел клошаря Белин Вериньов в квартал " Изгрев ", и 35-годишният Калоян Алексиев, който има зад тила си 22 присъди за обири, са упрекнати, че са ограбили съкилийник.

Според прокуратурата на 4 февруари тази година те са нахлули в килията на 52-годишния Калин Витанов - Джото, прочут като сводника благородник. Младежите почнали да го постановат и бият и му взели часовника, оценен на 10 лв., и мобилния телефон „ НТС “, който коствал 40 лв..

Тримата бяха докарани до храма на Темида от пандиза. Те дойдоха в правосъдна зала, ескортирани от половин дузина чиновници на реда. Каменните изражения на мъжете излъчваха мраз и равнодушие. В зандана Митев даже си беше татуирал сълза на лицето, символизираща осъщественото ликвидиране. Свидетел по делото е Христо Попантонов - Партизана, от село Браниполе, който излежава 15-годишна присъда, защото през 2015 година опита да убие племенника си с нож.

По време на разпоредителното съвещание юрист Звезделин Запрянов, който съставлява Мартин Митев, упрекна прокуратурата и администрацията на пандиза в безхаберие, като напомни член 36 от Наказателния кодекс, съгласно който наказването се постанова, с цел да се поправи и превъзпита наказаният към съблюдаване законите и положителните нрави. „ Как да превъзпитаме някой, като в пандиза се правят закононарушения. Тези движимости могат да са там единствено благодарение на администрацията, другояче нямаше да има обир “, разяснява бранителят.

Той предложи делото да бъде върнато на прокуратурата, с цел да бъде довършено следствието. Запрянов настоя да бъде открито по какъв начин телефонните апарати стигат до пандизчиите, откакто сходни движимости са неразрешени зад решетките. Той акцентира, че други пандизчии и надзиратели, които са били разпитани, не са привлечени като очевидци по делото.

„ Настоявам да бъде допълнен описът със очевидците “, съобщи Запрянов и изрази неодобрение, че без това деяние ще се разчита само на казаното от Калин Витанов, който лъжел.

„ Аз ли неистина, бе “, незабавно се разяри сводникът благородник и скочи от стола. Секунда по-късно той беше комплициран на мястото си от чиновниците на реда, които му направиха знак да мълчи. Витанов не пожела да бъде конституиран като частен правосъден обвинител след грабежа.

Прокурор Борис Мендев отвърна отбраната с изказванието, че изброените лица не са били разпитани като свидели, защото нямали директно отношение към случилото се.

След разискването на другите въпроси по разпоредителното съвещание делото беше отсрочено за 29 ноември.

Репортер на " Марица " потърси отговор на въпросите за телефоните в Пловдивския затвор от шефа на изправителната институция Божил Иванов. Той отхвърли коментар и изясни, че сега е в отпуск и не е осведомен със случая. В отмора Иванов е бил и през февруари, когато е станал грабежът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР