Uber Technologies Inc.обяви плановете си да разкрие изследователски център във

...
Uber Technologies Inc.обяви плановете си да разкрие изследователски център във
Коментари Харесай

Uber открива площадка за летящи таксита в Париж

Uber Technologies Inc.обяви проектите си да разкрие проучвателен център във френската столица Париж, където да създава системи за програмата си за летящи таксита.
Това ще е първата сходна конструкция на компанията отвън границите на Съединени американски щати. Компанията има намерение да влага и сериозна сума – €20 милиона. за период от пет години.

Uber към този момент очерта и основните спънки пред това летящите таксита да станат действителност, обобщавайки ги в 12 съществени точки. Освен чисто механически аспекти, пред компанията стои въпроса за намирането на квалифицирани водачи, които да ги ръководят, както и обезпечаването на позволения от регулаторните органи за този напълно нов вид превоз.

Амбициите на американската компания са огромни. Uber планува основаването на летяща таксиметрова услуга, осъществявана от стотици водачи, които ръководят изцяло безшумни електрически летателни апарати, способни да кацат и изхвърчат отвесно. Компанията има намерение основаването на „небесни портове“, които ще са ситуирани по покривите на високите здания в мегаполисите по света и ще спасят забързаните бизнес чиновници от пъкъла на уличния трафик.

Работата в лабораторията, която построява Uber ще се концентрира над развиването на системи за ръководство на трафика, създаване на инфраструктурата, която ще е нужна за поддръжката на полетите и разбора на потребителските настроения. С течение на времето, парижкият офис ще се заеме и с други действия, като решенията за енергийно предпазване и самото самостоятелно хвърчене, което се планува в едно по-далечно бъдеще.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР