Uber Technologies Inc. може да излезе на борсата с пазарна

...
Uber Technologies Inc. може да излезе на борсата с пазарна
Коментари Харесай

Uber получи оценка от $120 милиарда по пътя си към борсата

Uber Technologies Inc. може да излезе на борсата с пазарна капитализация от $120 милиарда. Оценките са сложени от Goldman Sachs и Morgan Stanley, които към този момент са подали документи с желанието да преведат компанията по пътя ѝ към първично обществено предложение, написа The Wall Street Journal, цитирайки свои източници.

Изданието показва още, че разпродажбата на акции може стане факт още при започване на идната година. Според съглашение сред Uber и японската SoftBank, компанията за споделено пътешестване би трябвало да излезе на борсата до края на 2019 година Ако не го направи, ще би трябвало да разреши на вложителите, които са вложили над $100 милиона, или са закупили акции преди повече от пет години, да ги продадат на вторичния пазар.

Оценката от $120 милиарда е съвсем два пъти по-голяма от получената преди едвам месеци при инвестицията на Toyota. Японският колос закупи дялове при оценка от $72 милиарда. Огромната сума е и по-голяма от пазарната капитализация на GM, Fiat Chrysler и Ford взети дружно.

Първичното обществено предложение на Uber е едно от най-очакваните и на Уолстрийт, и в Силициевата котловина.

 Uber заплаща рекордна санкция поради изтекли персонални данни
Uber заплаща рекордна санкция поради изтекли персонални данни

Компанията ще се раздели със $148 милиона

Няма гаранция, че компанията ще излезе на борсата в посочената времева рамка, или че оценката, предположена от гладните за такси капиталови банкери, ще се окаже действителност.

Самата Uber преди дни е популяризирала документи, свързани с предлагането, в които изяснява, че не чака да излезе на облага в идващите най-малко три години, само че предвижда растеж на приходите през тази година до $11 милиарда по отношение на $7,78 милиарда предходната година.

Най-големият съперник на компанията - Lyft Inc. - неотдавна набра пресен капитал при оценка от $15 милиарда. Тя също се готви за IPO през идната година. За съпоставяне, банкерите правят оценка единствено бизнеса с доставка на храна UberEats на към $20 милиарда.

 Uber предлага няколко милиарда, с цел да господства в доставките на храна
Uber предлага няколко милиарда, с цел да господства в доставките на храна

Технологичната компания договаря за придобиване на английската Deliveroo
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР