Uber ще разшири центъра си за бизнес услуги в Краков

...
Uber ще разшири центъра си за бизнес услуги в Краков
Коментари Харесай

Uber строи завод електрически колелета в Полша за €8.6 милиона

Uber ще разшири центъра си за бизнес услуги в Краков и ще построи цех за произвеждане на електрически колела за своята услуга Jump. За задачата компанията ще влага 37 млн. злоти (8.62 млн. евро).

Инициативата е оповестена от Джейми Хейууд, изпълнителен шеф на Uber за Североизточна Европа, по време на събитие във Варшава, проведено от полското министерство на цифровизацията.
 Uber стъпва в Европа с нова услуга
Uber стъпва в Европа с нова услуга

Първо в Берлин

" Полша е извънредно значим пазар за Uber и тук, във Варшава, желаеме да имаме офис, който ще бъде център за целия район на Централна и Източна Европа ", споделя Хейууд, представен от Emerging Europe.

Uber купи американската компания Jump, профилирана в производството на електрически колела през 2018 година Като част от световната тактика за разширение на компанията, тя скоро ще пусне електрически колела чартърен в Европа, които ще бъдат проектирани и издигнати в Краков.
 Uber залага на бизнеса с колела чартърен вместо коли
Uber залага на бизнеса с колела чартърен вместо коли

Услугата Jump на компанията скоро ще стане налична в Европа

Центърът ще наеме инженери и програмисти за създаване и консолидиране на електрическите колела на Jump с приложението Uber. Специалистите ще разработят и други решения за услугата Jump, които ще се ползват в международен мащаб.

Той ще бъде първият сходен център на Uber отвън Съединени американски щати (другите два са в Сан Франциско и Ню Йорк). В момента компанията има 300 чиновници в Краков, като възнамерява да ги усили до 500 до края на годината.
 Uber към този момент ще предлага и електрически колела
Uber към този момент ще предлага и електрически колела

Ще бъде ли услугата налична в София?

" Uber ще създаде първия си инженерен център отвън Съединени американски щати в Краков. Цялата идея ще бъде основана в Полша, употребявайки полски инженеринг ", споделя полският министър на цифровизацията Марек Загорски.

" Много се радваме, че Uber влага в Полша, на първо място в млади полски инженери, които с помощта на тези планове ще основат съвременни транспортни технологии, които разрешават сигурна връзка ", показва полският министър на инфраструктурата Анджей Адамчик.
 Българска компания доставя електрически автомобили за Uber в Румъния
Българска компания доставя електрически автомобили за Uber в Румъния

Тя стои и зад услугата SPARK в България

Той изрази вяра, че инвестицията ще даде опция на повече надарени полски инженери да си намерят работа и да останат в страната.

Междувременно офисът на Uber във Варшава ще стане главният бизнес център на Централна и Източна Европа, който ще дава отговор за развиването на платформите Uber и Uber Eats на всички пазари в района.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР