Uber ще разкриe летящата си кола днес по време на

...
Uber ще разкриe летящата си кола днес по време на
Коментари Харесай

Uber разкрива летящото си такси

Uber ще разкриe летящата си кола през днешния ден по време на конференцията " Elevate " в Лос Анджелис. Но някои фрагменти, изтекли в интернет, към този момент загатнаха по какъв начин ще наподобява новаторският автомобил.

Компанията вижда своята система за въздушен транспорт като средство, посредством което може да се облекчи градският трафик. " Искаме да създадем мрежа от тези транспортни средства, тъй че елементарните хора да могат да вземат летящи таксита за по-дълги дистанции, когато желаят да избегнат трафика ", сподели изпълнителният шеф на Uber Дара Хосрошахи пред CBS News.

Електрическото въздушно такси на Uber е проектирано да лети на височина от 300 до 600 метра. От компанията се надяват да пуснат транспортното средство до 2023 година.

Апаратът, който по-скоро прилича дрон, в сравнение с хеликоптер, отразява устрема на развойния екип летящата кола да се приземява и да излетява безшумно и гладко. Идеята е тя да " прескача " от площадка на площадка, превозвайки пасажери из " гъстата " градска среда. А вярата е това да става на налични цени.

Проектирано да обслужва до 200 кацания и излитания на час, въздушното такси на Uber в началото ще бъде пилотирано от хора. В по-дългосрочен проект летящата кола би трябвало да стане самостоятелна.

Наред с техническите провокации при самото транспортно средство, под въпрос остава и инфраструктурата за зареждане на летящите коли - такава към момента не съществува. По същия метод няма и открити регулации за този тип транспортни средства.

Това кара някои специалисти предвиждат, че провокациите в последна сметка ще се окажат непреодолими, написа TechNews.bg. Но Uber и редица други компании, разработващи въздушни таксита, надали елементарно ще се откажат от проектите си да създадат летящите коли налични за обществеността.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР