Uber създава ново подразделение, наречено Uber Money, за да отговори

...
Uber създава ново подразделение, наречено Uber Money, за да отговори
Коментари Харесай

Uber обявява по-задълбочен тласък на финансовите услуги с Uber Money

Uber основава ново поделение, наречено Uber Money, с цел да отговори на потребностите на своя разрастващ се бизнес с финансови услуги. Групата ще следи всичко - от предлагането на кредитни и дебитни карти на компанията до цифрови портфейли за водачите и употребяваните от тях артикули, осведоми The Verge.

За начало водачите на Uber ще получат усъвършенстван метод за разплащане. Обикновено те или чакат седмични заплащания, или употребяват функционалност, наречена "незабавно заплащане ". Сега водачите и други чиновници на свободна процедура като куриерите на Uber Eats ще имат "достъп в действително време до своите доходи след всяко пътешестване посредством дебитната сметка в Uber ", споделят от компанията. Тази мобилна банкова сметка ще значи, че водачите и куриерите на Uber могат да получат парите си незабавно след всяко пътешестване или доставка.

Шофьорите в Съединени американски щати, а скоро и в други страни, ще могат да аплайват за дебитна карта без такса, която е обвързвана със сметка, предоставена от Green Dot - компания за финансови технологии и банков холдинг със седалище в Пасадена, Калифорния.

Цифровият портфейл, за който Uber споделя, че ще разреши на водачите "лесно да наблюдават историята на приходите и разноските си, да ръководят и реалокират парите си и да откриват нови финансови артикули на Uber на едно място ", ще бъде пуснат в приложимост през идващите седмици.

Компанията възобновява и издаването на своя кредитна карта, която беше показана за първи път преди съвсем две години. За да накара клиентите си да аплайват, Uber предлага повече награди, в това число 5 % възвръщаемост в „ Uber Cash “ от разноските за платформата Uber, както и колела и скутери.

Финансовите услуги на Uber не са нещо ново, откакто компанията осъществя пилотна безлихвена стратегия за предплатено заплащане към водачи в Калифорния и Мичиган още през 2016 година В момента компанията предлага цифров портфейл Uber Cash и дава на лизинг коли за водачите си посредством партньорства с трети страни.

Uber е следващата компания, която демонстрира интерес към финансовите услуги. Наскоро Apple пусна кредитна карта в партньорство с Goldman Sachs, а Фейсбук разкри проектите си да преработи международните финанси със своята криптовалута "Везни " - изпитание, което от ден на ден губи скорост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР