Uber преговаря за покупката на компанията за доставка на храни

...
Uber преговаря за покупката на компанията за доставка на храни
Коментари Харесай

Uber предлага няколко милиарда, за да доминира в доставките на храна

Uber договаря за покупката на компанията за доставка на храни Deliveroo за няколко милиарда $, съгласно източници на Bloomberg.

Предложението за основаната в Лондон Deliveroo, която сега е оценена на над 2 милиарда $, ще бъде забележителен опит на американската софтуерна компания да господства в бизнеса за доставка на храни в Европа.

Стойността на офертата остава незнайна. Всякакво предложение би трябвало да бъде доста по-високо от актуалната й оценка, което трансформира евентуалната договорка в придобиване за няколко милиарда $.

Преговорите могат да се провалят, частично тъй като Deliveroo и вложителите в нея не са склонни да се откажат от независимостта, настояват източниците на Bloomberg. Засега от двете компании отхвърлят коментар.

Главният изпълнителен шеф на Uber Дара Хосровшахи трансформира бизнеса за доставка на храна в максимален приоритет за компанията преди плануваното в началото обществено предложение през втората половина на 2019 година

 Шефът на компания за $2 милиарда към момента разнася поръчки дружно с подчинените си
Шефът на компания за $2 милиарда към момента разнася поръчки дружно с подчинените си

И по този начин към този момент 5 години поред

Технологичната компания от Сан Франциско обмисля и други придобивания. Тя договаря с съперника си от Близкия изток в региона на споделеното пътешестване - Careem.

След като продаде своя бизнес за споделено пътешестване в Югоизточна Азия, Китай и Русия, Uber към този момент се стреми да купува съперници, вместо да продава останалите си локални компании.

Deliveroo е една от най-големите започващи компании в Европа, а през предходната година набра към 480 млн. $ от вложители. Компанията е директен съперник на Uber Eats, компанията за доставка на храна на Uber.

Deliveroo договаря за финансиране предходната година със SoftBank Group, един от огромните вложители в Uber. Преговорите внезапно завършиха, откакто японската компания се концентрира върху поддръжката на Uber.

Макар и относително незнайна на претъпкания и мощно конкурентен пазар в Съединени американски щати, който умишлено заобикаля, Deliveroo се среща на всички места в столиците на Европа. Услугата е налична допълнително от 200 града на 4 континента.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР