Uber, компанията наложила идеята за споделеното пътуване, смята да извиси

...
Uber, компанията наложила идеята за споделеното пътуване, смята да извиси
Коментари Харесай

Летящите таксита на Uber – бъдещето ни застига!

Uber, компанията наложила концепцията за споделеното пътешестване, счита да извиси концепцията (буквално) и да осъществя визията на толкоз доста сай-фай филми, а точно – летящи таксита! Всъщност, Uber за втора следващата година организират конференция в Лос Анджелис отдадена напълно на концепциите, концепциите и цялостното развиване на плана за летящите таксита. След тазгодишното издание към този момент знаем, че в случай че през идващото десетилетие се появят работещи модели, те ще бъдат създадени от пет съответни компании.

Прочетете още: Uber ще употребява AI, с цел да разбере дали клиентите са използвали алкохол

Embraer и Pipistrel Aircraft са две от първите компании, които стана ясно, че ще работят взаимно с Uber върху амбициозният им план. Базираните в Калифорния Karem, също се причислиха и демонстрираха концепции на летящото возило.

Electric знаем, че към момента са в ранните стадии на създаването и не е несъмнено, че ще съумеят софтуерно, регулаторно и инфраструктурно да преодолеят пречките, с цел да се впишат в изискванията и графика на Uber.

Освен тези три компании, Aurora Flight Sciences и Bell (преди познати като Bell Helicopters) работят по хибридни разновидности, които са микс сред аероплан и хеликоптер.

Изброените сътрудници единствени покриват дълга редица от софтуерни спецификации, единствено част от които са: летящия уред да е напълно електрически, да издава най-малък звук, да може да излизта и каца отвесно, също както и да е допустимо производството на десетки хиляди транспортни средства, с цел да се покрият всенарастващите потребности на Uber. По отношение особено на последната точка, Karem е забавен избор, защото са много по-малка компания по отношение на останалите. Напомняме обаче, че името й идва от едноименния създател Ейб Карем (Abe Karem), който е един от пионерите при дрон технологията. Карем постоянно е именуван " бащата на дроните " и " индивидът изобретил Predator дрона ", въпреки че за последното, отхвърля по негова концепция да са поставяни ракети.

А в този момент дано обърнем повече внимание на петте компании и техните прототипи за летящи таксита...



Embraer

Бразилският производител на летателни апарати Embraer е на пазара от 48 години и е измежду най-опитните сътрудници на Uber. Компанията има над 19 хиляди чиновници по целия свят и годишни доходи от 5.8 милиарда $. Произвежда както комерсиални, по този начин и военни и аграрни летателни апарати. При все това, градските въздушни транспортни средства ще са напълно ново начинание за тях.

Концепцията на Embraer е с 9 перки и футуристична кабина на хеликоптер.





Aurora Flight Sciences

Aurora Flight Sciences специализират в самостоятелни авиационни системи. Фирмата беше закупена от Боинг предходната година за незнайна сума. Съществуват от 1989-та година и от този момент са създали над 30 безпилотни концепции и протипи, някои от които са хеликоптер, който се пилотира само посредством таблет.

На конференцията на Uber, изпълнителният шеф на Aurora Джон Лангфорд (John Langford), съобщи, че през последните пет десетилетия авиационната технология е направила прекомерно малко за обществения превоз, а автономността ще е едно от основните развития.





Karem

Butterfly прототипа на Karem четири-роторен уред с четири огромни перки на крилата и опашката. Всъщност, перките му са осезамо по-големи от тези на конкурентните модели, което би трябвало да смъкна натоварването от батерията на летателния уред. Освен това, защото витлата ще се движат по-бавно, ще генерират по-нисък звук.

Към момента Karem работят върху жизнерадостен демонстрационен модел на Butterfly концепцията си.





Bell

За Bell може и да сте чували преди, защото на тазгодишния CES за пръв път показаха обществено визията си за летящо такси. В доста връзки концепцията е сходна с концепцията на Bell от предходната година FCX-001, който мнозина видяха, като хеликоптер изваден от гейм поредицата Metal Gear Solid.

На конференцията на Uber, Bell имаха първообраз на летящия уред и предлагаха VR прекарване в кокпита на футуристичното возило.





Pipistrel Aircraft

Pipistrel Aircraft са основани в Словения и използваха събитието проведено от Uber, с цел да се ребрандират като " Pipistrel Vertical Solutions " с хитро, ново лого. Компанията към този момент има на пазара дребни ел-захранвани летателни апарати, само че концепцията им за такси на Uber наподобява, като извадена от Star Wars. Няма забележими ротори и витла, а и може да е както двуместно, по този начин и шестместно.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР