Убежденията, развити като млади за това какво е или не

...
Убежденията, развити като млади за това какво е или не
Коментари Харесай

Здрава, красива и във форма: 8 МИТА за храната, съня и упражненията

Убежденията, развити като млади за това какво е или не е здравословно, могат да ни следват цялостен ​​живот, споделят специалистите. Но от време на време тези вярвания може да ни носят повече щета, в сравнение с изгода. Колко постоянно ви се случва да си легнете с телефона и да се “приспите ” до момента в който преглеждате обществените мрежи? Или пък сте се подлагали на нашумяла, нова диета, която всички към вас тестват? Ето осем мита по отношение на диетата, упражненията и съня, които би трябвало да оставим в предишното:
Мит 1: Популярните диети са на всички места, тъй че би трябвало да работят
Бързо намаляване? Примамливо е, само че типичната съвременна диета, даже по-утвърдените като кето, натъртва на ограничение на хранителния банкет, постоянно посредством възбрана на цели групи храни. Кето, да вземем за пример, не разрешава зърнени храни, бобови растения и плодове, като се изключи шепа горски плодове. Ограничаването на значими микронутриенти не е здравословно, а ограничаващите диети „ са склонни да се провалят в дълготраен проект “, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати. Този ​​тип ограничаване в дълготраен проект води до увеличение на тежестта, а не до загуба на тегло. Подлагането и спирането на диета се назовава цикъл на тегло или йо-йо диета и изследванията свързват този модел на хранене с по-високи телесни мазнини, кръвно налягане и холестерол, като всички те покачват риска от коронарна болест на сърцето и неочаквана сърдечна гибел при дамите. Всъщност, това, от което имате потребност, с цел да бъдете във форма, са разнородни, здравословни храни, доста вода и ограничение на модифицираните, мазни храни и захари.
Мит 2: Няма проблем да носите смарт телефона си в леглото
Кой не желае да ревизира своите обществени мрежи за финален път, преди да изгаснат светлините? Но проучванията свързват несъразмерната приложимост на смарт телефони през нощта с проблеми със заспиването, понижена дълготрайност на съня, отмалялост денем и даже разстройства на настроението.

Когато употребявате телефона си, вие заливате очите си със синя светлина, която прекъсва производството на мелатонин - това е хормонът, който контролира часовника на тялото ви. Експертите оферират да се забрани каквато и да е светодиодна светлина за цялостен час преди сън.

Изводът: Не носете мобилния си телефон и неговата нездравословна синя светлина в леглото. Използвайте демодиран будилник, с цел да ви помогне да се разсъните.
Мит 3: Социалните медии могат да ви вдъхновят да влезете във форма
Изследванията демонстрират, че младежите имат вяра, че обръщането към видеоклипове за фитнес и диети в обществените медии ще ги вдъхновят да бъдат по-добра версия на себе си. Всъщност, това, до което ще се стигне, е незадоволеност от тялото, обществено съпоставяне и доста терзания по отношение на тялото и тежестта. Всичко това са рискови фактори за развиване на хранително разстройство. Неправилното хранене постоянно е механизъм за справяне с тежки страсти. ” Интуитивното хранене е натурален метод за слушане на сигналите на тялото за апетит и задоволеност, което съгласно специалистите основава по-здравословен метод на хранене. Някои го назовават ​​„ анти-диета “.
Мит 4: Натискането на бутона за сънливост ви оказва помощ да спите повече
С наближаването на сутринта тялото ви естествено е към края на последното си бързо придвижване на очите или цикъл на „ сънуване “. Натиснете бутона за сънливост, когато алармата ви звънне и мозъкът ви ще се върне назад в нов цикъл на сънища, споделят специалистите. Когато алармата звънне няколко минути по-късно, е евентуално да сте в средата на този цикъл и да се разсъните изтощени.

Професионален съвет: Поставете алармата по-далеч от вас, тъй че да би трябвало да станете от леглото, с цел да я изключите.
Мит 5: Можете да загубите мазнини от корема с коремни преси
В реалност упражненията изгарят мазнини по цялото тяло, а освен в частта от тялото, към която е ориентирана вашата подготовка. Можете да вършиме извършения, с цел да увеличите силата на мускула, само че не можете да премахнете мазнините с усилена подготовка с тежести. Експертите оферират да увеличите кардиото, в случай че желаете да изгорите повече мазнини. Стремете се към уравновесена фитнес рутина, като променяте интензивността на тренировката и се възползвайте от извършения с висока и ниска активност.
Мит 6: Най-добре е да останете в леглото със затворени очи, когато не можете да спите
Да останете в леглото повече от 20 минути, в случай че не можете да заспите, е едно от най-лошите неща, които можете да извършите, съгласно специалисти по съня, тъй като по този начин упражнявате мозъка си да свързва леглото с неналичието на сън. Това може да докара до хронично бодърствуване. Вместо това станете и направете нещо скучно, като да вземем за пример прегъване на пране, до момента в който не ви се доспи. Уверете се, че осветлението е едва и не проверявайте смарт телефона или преносимия компютър си.
Мит 7: Трябва да упражнявате или да спазвате диета от самото начало, с цел да измененията вида на тялото си
Има поверие, че упражненията или диетата от самото начало могат да трансформират главния ви вид тяло. Особено измежду по-младите възрастови групи, постоянно срещано е вярването: „ в случай че просто съблюдавах по-добра диета или в случай че просто спортувах повече, щях да накарам тялото си да наподобява по избран метод “. Реалността е, че има огромен набор и многообразие от видове тяло, които са естествени и здрави. "

Част от това какъв вид е тялото ви може да се дефинира от формата и размера на мускулите, а част от това може да се дефинира от хормоналния баланс, който сте имали при раждането. Идеята, че всеки може да отслабне или да наддаде на тегло до някакъв съвършен облик на тялото, няма смисъл. Винаги ще има многообразие от тела, всяко красиво по собствен личен метод. В последна сметка, не ви е минавало през разум да кажете на някого, че би трябвало да стане по-нисък или висок, нали?
Мит 8: Добавките за бодибилдинг, рекламирани в обществените медии, в действителност работят
Младежите в гимназията и университета постоянно одобряват вярването, че се нуждаят от добавки за подготовка с тежести, откакто видят артикули, рекламирани в обществените медии. Според специалисти, приемът на такива добавки е рисков, тъй като те не са контролирани и в последна сметка нямате никаква визия какво тъкмо приемате. Производителите могат да прибавят други минерали или даже стимуланти в своята примес, заради което някои от спортистите дават позитивен резултат при тестванията за опиати. Изследванията демонстрират, че в случай че се храните здравословно, и уравновесено, няма възможност да имате потребност от добавки, в случай че не сте бременна, в преклонна възраст или имате характерно диетично ограничаване.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР