Убеждението на премиера Кирил Петков е, че последната инстанция по

...
Убеждението на премиера Кирил Петков е, че последната инстанция по
Коментари Харесай

Радев: Последната инстанция за Македония не е парламентът, а народът

" Убеждението на премиера Кирил Петков е, че последната инстанция по тематиката Република Северна Македония е Народното събрание. Трябва да уточня, че последната инстанция постоянно е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми. "

Това сподели от Пловдив президентът Румен Радев без обаче да посочи какво тъкмо има поради.

" Няма прогрес по откритите въпроси сред София и Скопие, по тази причина няма условия за моя аудиенция в Париж при президента Макрон. Искам да видя действителни резултати, правя оценка ангажираността и напъните на нашите европейски сътрудници ", добави той.

Следя деликатно позициите на партиите, сподели още Радев.

Президентът разяснява и напрежението към преместването на бежанците - обстановката била мъчителна и за тях, и за българската страна.

" Нашата позиция за бежанците би трябвало да е деликатна и поредна. В началото главният приоритет беше да ги интегрираме, а в този момент го задраскваме. Имаме изострен дефицит на квалифицирани специалности като лекари, медицински сестри инженери. Всеки, който желае да работи, децата му да учат в наши учебни заведения, би трябвало да получи такава опция, само че и бежанците би трябвало да следват напътствията на българските институции. Ако искаш поддръжка от българската страна, би трябвало да уважаваш нейните решения ", счита той.

„ Ако има несъответстващи решения, те се заплащат от гражданите”, сподели Радев по тематиката за еврото.

„ Пълноценната ни европейска интеграция е стратегическа цел за България. Трябва да е ясно, че ние, с подписването на контракт за участие в Европейския съюз, на процедура одобряваме тази цел и тя е заложена в нашето участие.

Заедно с проекта за въвеждане на еврото обаче би трябвало да върви проект за неутрализация на евентуални отрицателни последици, за повишение на приходите, за подсилване на конкурентоспособността ", сподели още.

Относно американските изтребители, пристигнали в България, президентът посочи: „ Присъствието на нашите сътрудници тук е скъпо освен за по-голямата ни сигурност, само че и тъй като с тях организираме взаимни учения. В тях научаваме доста и обменяме разнообразни тактики. Това би трябвало да се прави оценка и да се подкрепя”.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР