Убедени сме, че всички домакини по света са дълбоко благодарни

...
Убедени сме, че всички домакини по света са дълбоко благодарни
Коментари Харесай

Грешките, които допускаме при пране и неусетно съсипваме дрехите

Убедени сме, че всички домакини по света са надълбоко признателни на основателя на пералнята. Просто слагаме всичко в нея, натискаме бутона и готово – огромна част от домакинската работа е свършена от техниката. Не всичко се свежда до това. Оказва се, че всички ние позволяваме неточности, които унищожават облеклата ни, само че също по този начин и самия електроуред.

Не закопчавате циповете

Те могат да попаднат в тъканите на облеклата и по този метод да ги повредят. Закопчайте всички панталони, дънки, якета и всяка друга дреха, която има цип. По този метод ще предпазите плата, а и машината, тъй като няма да се захване за някоя част от нея.

Миете доста чорапи на едно място

После пък се чудите за какво имате единствено един чифт. Хубаво е чорапите да се разделят, с цел да могат да се изперат добре. Наясно сме, че няма по какъв начин да перете поотделно всеки един чифт, по тази причина има торбички. Поставете 2-3 в една, в друга още толкоз и пуснете пералнята. Така ще се изберат добре, само че и ще имате и всички чорапи на едно място.

Твърде доста прахуляк

Мислите си, че като сложите повече, облеклата ще се изперат по-добре. На първо място тази логичност въобще не работи, на второ – коства ви прекалено много. Ако сложите повече прахуляк, рискувате облеклата ви да не се изплакнат добре. Същото важи и за самата машина.

Много белина

Ако желаете да употребявате белина при прането, то най-добре накиснете облеклата авансово. В пералнята машина има заплаха да сложите повече и по този начин тя да остане по облеклата. Това от своя страна провокира раздразнение на кожата и даже остра алергична реакция. Накиснете облеклата 15 минути преди пране и те ще поемат толкоз, колкото им е нужно от препарата.

Не разкопчавате ризите си

Да, циповете се затварят, само че не и копчетата. Ако не разкопчаете ризата си, тя може да се разтегне и деформира. Нищо чудно и някое копче да се скъса и в случай че е по-дребно да отиде и в самата машина.

Неправилно зареждане

Ако сложите прекомерно малко облекла – машината работи на луфт. При по-голямо количество – не се изплакват добре. Поради тези аргументи сложете толкоз облекла, че дистанцията в горната част да не е повече от 10 см. Ако пък желаете да изперете избрани облекла, то ги накиснете и по-късно пуснете единствено на стратегия за изплакване.

Не поглеждате етикетите

Някои облекла не са за пералня, а други пък са за избрана стратегия. Да, хубаво е да се разделят по цвят, само че също по този начин е добре да се обърне внимание и на останалите неща. Така, ще запазите оптимално облеклата си и разделянето по цветове ще има смисъл.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР