Убедени сме, че трябва да има редовно правителство и да

...
Убедени сме, че трябва да има редовно правителство и да
Коментари Харесай

Нинова: Трябва да се състави кабинет сега, защото иначе отиваме на избори, на които ще гласуват много малко хора

Убедени сме, че би трябвало да има постоянно държавно управление и да не се разпуска Народното събрание. Ако създадем трети избори през есента в Коронавирус рецесия, това значи ниска изборна интензивност, а оттова и ниска легитимност на органите, които ще избираме. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

Тя изброи няколко риска, пред които е изправена страната ни.

„ Социален, поради увеличаващите се цени на всичко; здравен - поради задаващата се нова Коронавирус вълна; стопански, тъй като стопанската система може да бъде изправена пред нови предизвикателства; задава се мигрантски натиск; би трябвало да имаме актуализация на бюджета и нов за идната година; Планът за възобновяване също би трябвало да бъде предаден. Нашите партийни старания, както и на хората на площадите, бяха да се разгради досегашният модел на ръководство. Няма по какъв начин това да стане, в случай че няма постоянно държавно управление ”, уточни тя.

И добави: „ Служебният кабинет си върши работата съвършено, хората го харесват. Той обаче не може да свърши нищо от това ”.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че договарянията с „ ИТН ” не престават. „ Излязохме с решение да продължим диалозите, а не за поддръжка. В политическия документ, който те показаха като основа на нашите договаряния, липсват неща, които ние бихме желали да има и има неща, за които не сме се договаряли. Днес в 10 часа ще продължим този диалог. Все още не сме взели дефинитивно решение, това ще стане в идващите дни “, разгласи Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР