Убедена съм, че след многото кризи - финансова, икономическа, бежанска,

...
Убедена съм, че след многото кризи - финансова, икономическа, бежанска,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: ЕС излиза по-силен от всяка криза



Убедена съм, че след многото рецесии - финансова, икономическа, бежанска, Брекзит, Европейски Съюз излиза по-обединен и мощен. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила, която взе взе участие в интернационалната конференция "България и Европейски Съюз - 10 години и едно председателство сред провокации и очаквания. 10 години академично съдействие на високо ниво ". Форумът е под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

Захариева уточни, че така наречен Бяла книга с петте сюжета за Европа в действителност е началният старт на диалозите и разбора къде желаеме да бъдем. „ Това решение не може да се вземе единствено в Брюксел или от държавните управления на обособените страни, това би трябвало да се случи след огромен публичен спор “ разяснява тя. „ Трябва да търсим разговор и освен да упрекваме Брюксел за неприятните политики, а положителните да ги приписваме на локалните управляващи. Трябва да обсъждаме всички идни провокации. Никой не ни задължава да изберем съответен вид. Трябва да се водят необятни публични полемики във всяка една страна “, акцентира вицепремиерът, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Захариева сподели, че българското държавно управление и Министерство на външните работи имат няколко хрумвания за начинания в България, с които да се отвори този спор и да се чуят освен държавни чиновници и министри, а и цялото гражданско общество.

Външният министър означи, че въпреки че доверието през 2015 година, след рецесията, е по-ниско от 2007 година, българите към момента не престават да са една от най-подкрепящите народи за Европейски Съюз, а в страни като Испания и Гърция доверието към европейските институции е доста ниско.

„ Трябва да обясняваме по-добре на европейските жители какво значи Европейски Съюз и по какъв начин работят европейските институции “, разяснява Ектерина Захариева и добави, че множеството от хората са родени с Европейски Съюз и са не запомнили какво е било преди.

„ Трябва да покажем, че Европейски Съюз е съюз на правдивост “, съобщи министърът на външните работи. „ Все още 80 % от европейските жители имат вяра и поддържат четирите съществени свободи на Европейски Съюз, 70 на 100 - единната европейска валута, 66 на 100 считат, че Европейски Съюз им дава мир, сигурност и разцвет “, добави Захариева. Според нея европейските жители чакат съюзът да продължи да бъде съюз на народна власт, свободи, човешки права, само че в това време политиките да са свързани с техния стопански разцвет и вероятност и тяхната сигурност.

Според нея българското председателство ни дава опция да имаме освен мнение, а да предложим решения във връзка с сюжетите, на другите политики, по какъв начин ще се трансформират европейските институции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР