Убедена съм, че правителството е стабилно. Нормално е да има

...
Убедена съм, че правителството е стабилно. Нормално е да има
Коментари Харесай

Екатерина Захариева е убедена, че правителството е стабилно

" Убедена съм, че държавното управление е устойчиво. Нормално е да има несъгласия. " Това сподели вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева по отношение на напрежението в НФСБ.
Относно идния избор на съмнение Захариева добави, " тази процедура се прави, с цел да са в общественото пространство. Самите вносители на вота са споделили, че държавното управление ще оцелее. "
В коментар за обстановката към Brexit министърът съобщи:
" Когато започнахме диалозите и договарянията по излизането на Англия всички считахме, че имаме задоволително време, само че ето пристигна съвсем ноември месец. Октомври беше крайният период, в който си бяхме набелязали да реализираме единодушие по съглашението по овакантяване. За страдание към момента не сме на този стадий, само че по този начин или другояче 90% от това съглашение е контрактувано. "
Захариева посочи, че посолство ни ще стартира още от ноември месец разяснителна акция.
Във връзка с реакцията на премиера Бойко Борисов да свика посланиците след реакциите за убийството на журналистката Виктория Маринова външният министър съобщи, че това е естествена процедура, защото обстановката е трябвало да бъде разяснена. Министърът изясни, че няма по какъв начин в обстановка, в която се изяснява, че в България се правят поръчкови убийства на публицисти да няма реакция от страна на държавното управление.
Относно изказванието на съветския президент Путин, който ни уточни като страна, която не е удържала на националния си интерес Захариева отхвърли решението на страната ни за Южен поток да се взимано под напън, както твърди Путин. Тя счита, че отговор е трябвало да даде президентът Румен Радев:
" Никога не сме спирали или започвали план под напън. В момента работим доста интензивно. Проектът газов хъб „ Балкан “ е приет като един от предпочитаните планове на Европейски Съюз, който в действителност ще даде опция за същинска конкуренция на газовия пазар в България. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР