Убеден съм, че визовият режим за България ще падне. Това

...
Убеден съм, че визовият режим за България ще падне. Това
Коментари Харесай

При следващата ми среща с Тръмп ще догоровим падането на визите, обяви Борисов

Убеден съм, че визовият режим за България ще падне. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов онлайн в страницата си във " Facebook " след срещата си с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. По думите на министър-председателя на идната среща сред двамата ще се контракти точно премахването на визи за българите.

" Отдавна не се вълнувам от такива срещи, не ми е за първи път. Президентът Тръмп благодари на голф асоциацията, която му даде карта на почетен член. Мисля, че той ще пристигна в България, а идната ни среща ще е за отпадането на визите. Той ме разбра, че ще остане в сърцата на българите, в случай че направи този жест. Президентът Тръмп ми даде обещание да работи доста интензивно за рухването на визите ", съобщи Борисов пред публицисти, като посочи, че вицепрезидентът Майк Пенс сигурно ще посети България.

За шпионския скандал в България

Борисов сподели още, че с Тръмп са говорили за разразилия се шпионски скандал в България. Премиерът призна, че не е съумял да изясни на американския президент по какъв начин в допустимо при повдигнати обвинявания за шпионаж български арбитър да разреши на ръководителя на Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов да пътува в чужбина, освен това в Русия, където получи медал от Владимир Путин.



" За службите и Министерство на вътрешните работи давам отговор аз, само че правосъдната система си е независима. Всичко това е направило огромно усещане ", посочи Борисов.

Малинов, с изключение на парична гаранция за излизане от ареста, откакто му бе повдигнато обвиняване, имаше и възбрана да напуща страната. След молба съдът му позволи да бъде в Русия за три дни за приемането на ордена. Това позволение на съда стана мотив основният прокурор Сотир Цацаров да попита за какво въпросният съд не е изискал мнението на прокуратурата, преди да се произнесе.

Бизнесменът Тръмп незабавно схвана защо става въпрос

По думите на Борисов Доналд Тръмп е схванал, че планът за създаване на АЕЦ " Белене " е доста добър. Именно поради това още идната седмица американски нуклеарни специалисти ще дойдат в България, с цел да видят цялата инфраструктура както в Белене, по този начин и в Козлодуй.

 При идната ми среща с Тръмп ще догоровим рухването на визите, разгласи Борисов
© Правителствена осведомителна пресслужба

" АЕЦ " Белене " е 100% българска централа. Не мога да почна да върша американски реактори и да хвърля два чисто нови реактора в реката. Българите ще стартират да ме бият с камъни. Президентът Тръмп е предприемач и незабавно схвана защо става въпрос ", добави Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР