Убеден съм, че щях да напусна и ГЕРБ, и парламента.

...
Убеден съм, че щях да напусна и ГЕРБ, и парламента.
Коментари Харесай

Цветанов: Щях да напусна ГЕРБ и без скандала с апартамента, министри уволняваха по списък от ДПС

" Убеден съм, че щях да напусна и ГЕРБ, и Народното събрание. Това, което видях по време на Европейската акция, ми даде претекстовете да отида при Борисов и да му кажа, че в случай че не се върнем в интервала, в който бяхме първоначално, аз напущам, за мен различен вид няма, той предложи трети вид, аз го отхвърлих. Има граници, които не могат да бъдат преминати, аз тъй като аз бях един буфер, който понасяше доста негативи, за всичко това, което еднолично искаше да го взема решение един човек ", това съобщи тази заран пред Нова телевизия някогашният втори в ръководещата партия, който в този момент основава собствен политически план - " Републиканци за България ".

Той бе безапелационен, че абсурдът към жилището му не е единствената причина за отдръпването му от ръководещата партия.

" Аз не считам, че съм нарушил закона и съм направил нещо неправилно. Но когато се сътвори тази обстановка, единственият рационален вид беше да се отдръпва. Колкото по-нависоко си, колкото по-независим си, естествено, ще се търсят повече компрометиращи обстоятелства и сюжети, които да те дискредитират. Когато съм имал опция да давам съответната противоположна позиция, аз съм получавал поддръжка от тези, които сега не смеят да изразят друго мнение ", акцентира Цветанов.

Попитан защо е бил буфер, той отговори:

" За всичко значимо и стратегическо, което се случваше в партията и за отбраната на хората, които под една или друга форма бяха уволнявани тъкмо от съответните министри на настоящия кабинет, в услуга на една политическа мощ в съпротива - Движение за права и свободи. Движение за права и свободи бяха обслужвани с всички горски в цялата страна, тъй като никой не ги защитаваше, с изключение на мен или сътрудниците по места. Попитайте господин Порожанов (Румен Порожанов беше министър на земеделието, свързван с Движение за права и свободи, по чието време бяха арестувани петима - шефът на районна горска дирекция-София, на районното горско стопанство в Своге, двама горски стражари и още един чиновник на системата - б.р.), това беше първият ни конфликт. Той имаше един лист, а Борисов персонално му беше разпоредил да се види с Карадъйъ и да изчистят всички неща, свързани с горските. Този лист стопирах да бъде осъществен. Това нещо сътрудниците го знаят. Ако тези уволнения бяха почнали да се случват, аз щях да направя обществен този диалог. Докато бях в Народното събрание, дружно с сътрудниците, които споделяха тези паники, съм се противопоставял на тези безобразия. ", разкри Цветанов.

И настоя, че се е противопоставял на против обслужването на политически ползи на опозиционна партия.

По думите му за него политиката е идея, такава е и новият му политически план. Цветанов призна, че в предишното е допускал неточности, които няма да допусне да се случват още веднъж.

" Аз не съм предал ГЕРБ, просто ГЕРБ съобщи всички тези полезности. Това съгласно вас изменничество ли е? Не е, изменничество е, в случай че останеш и продължиш да правиш нещо, което е срещу твоето чувство и битие на политическата сцена ", сподели той.

 Горан Благоев, кметове на ГЕРБ, притежателите на BiT в партията на Цветанов Виж още

Цветанов отхвърли всевъзможни спекулации, че има нещо общо със фотосите от спалнята на премиера . Според някогашния зам.-председател на ГЕРБ тезите на ръководещата партия са антикризисна мярка.

" Това са толкоз несъстоятелни тези. При всички положения не мога да бъда аз, не може да бъде и мъж. За да снимаш човек, който спи, би трябвало да имаш достъп до спалнята му. Няма по какъв начин при премиера това да бъде мъж. Влизането във вилата, в която обитават президентът и министър председателят, и достъпа до по-личните пространства, се охранява от НСО ", сподели той.

Според него отговорът на въпроса кой снима премиера би трябвало да пристигна или от самия него, или от проверяващите.

Самият Борисов през вчерашния ден съобщи, че хора от близкото обграждане на президента " са го сготвили ", " една прелестна госпожа нащракала " всичко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР