Убеден съм, че рано или късно България ще се превърне

...
Убеден съм, че рано или късно България ще се превърне
Коментари Харесай

Радев: От Изборния кодекс зависят устоите на нашата демокрация

Убеден съм, че рано или късно България ще се трансформира в място, където нашите млади генерации да желаят да учат, работят и да живеят. В днешния световен свят, с цел да успеем да създадем висок стандарт и условия на живот за идващите генерации са нужни общи старания. Това съобщи президентът Румен Радев на среща в Берн с представители на българската общественост в Швейцария.

Президентът открои построяването на ефикасни институции, транспарантната и обективна социална и бизнес среда, както и сплотеното и солидарно общество като нужни условия за действителното приобщаване на България към съумелите страни. По думите на президента доста българи работят в интернационалните организации, в банковия бранш, медицинските услуги, сферите на компютърните технологии, културата, изкуството и науката в Швейцария и тяхната помощ е от значително значение за развиването на българо-швейцарските връзки. „ С вашия скъп опит за развиването на технологиите, науката и изкуството можете да бъдете извънредно потребни. Знайте, че разчитаме на вас “, акцентира Румен Радев.

“Благодаря ви, че не забравяте корените си, както и за непокътнатата връзка с родината, съхраненото национално съзнание и възприятие за общественост. намерили израз в откриването на български учебни заведения в редица швейцарски градове “ съобщи още президентът и открои ролята на българските църковни общини „ Св. Георги Победоносец “, „ Рождество Христово “ и други цивилен сдружения, съхраняващи фолклорните ни обичаи.

По време на срещата представителите на българската общественост в Берн сложиха редица въпроси за опцията страната ни да предизвиква развиването на осведомителните технологии, за съхраняването на връзките с българските общности зад граница и улеснение на проучването на български език в чужбина. В отговор на въпрос дали ще наложи несъгласие на поправките в Изборния кодекс, президентът акцентира, че е упълномощил на своя екип да изследва деликатно препоръчаните промени. „ Това е извънредно значим закон, от него зависят устоите на нашата народна власт “, разяснява президентът и акцентира, че решението му по направените промени в Изборния кодекс ще бъде в полза на обществото. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР