Убеден съм, че погрешно смятаните за паметници пропагандни съоръжения от

...
Убеден съм, че погрешно смятаните за паметници пропагандни съоръжения от
Коментари Харесай

Трайков призова за активност: На обсъждането за соц. паметниците в община Средец дойдоха само поддръжниците им

" Убеден съм, че неправилно считаните за монументи пропагандни уреди от комунизма, които не престават да преобладават градовете ни, само разделят хората и не разрешават на старите рани да зараснат.Затова съм извънредно песимистичен към концепцията на предприемчив комитет, мощно обвързван с неразкаялата се Българска социалистическа партия за нов " монумент " в Борисовата градина. Макар и под маската на респект към починали деца, всички канони от времето на оповестения за незаконен комунистически режим са налице - от определения интервал (1923-1944 г), през оценката за характера на тогавашното ръководство ( " фашизъм " ), та чак до харесаното място (до т.нар Братска могила) ". Това написа във Facebook кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков.

" Така или другояче, въпросната самодейност е предходна през част от комисиите на общинския съвет и е стигнала до Направление Архитектура и градоустройство на Столична община, което в лицето на основния проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура би трябвало да реши дали да издаде виза за планиране. Съответно от НАГ разпоредиха на регион " Средец " да организираме публично разискване и това е стадият, в който се намираме сега ", добави Трайков.

" Сега апелирам всички с мнение по тематиката да четат деликатно:

Ако желаете мнението Ви да бъде взето поради и да бъде включено в документите, която регион " Средец " ще изпрати назад към НАГ, апелирам до края на 14.07.2023 г изпратете документално мнение на [email protected]. Формата и размерът нямат значение, просто кажете каквото мислите. Ако имате и експертни причини от всякакво естество - отлично, споделете ги.

Другото, което можете да извършите е да дойдете на второто присъствено събитие, което ще се организира на 19.07 от 17.30 ч в кино " Влайкова " на ул. " Иван Асен II ". На първото разискване на 05.07 участваха единствено поддръжници на самодейността.Писането на статуси във ФБ, тагването на моето име и ругатните на маса НЕ са годни причини в процедурата, въпреки и да дават някаква визия за наличните настроения. Надявам се обаче цялата тази страст да откри работлив израз под формата на един от двата метода, които показах.
Накрая, когато комплектоваме информацията назад към НАГ, аз също ще изразя своето мнение по надлежния ред. Но ми се желае да не съм самичък в това изпитание. И то освен тъй като е много изтощително, а тъй като самотното мнение има по-малка тежест.
Надявам се че ще споделите тази информация по метод, който намерите за подобаващ ", написа още Трайков.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР