Убеден съм, че нямаше да паднем от Левски на финала

...
Убеден съм, че нямаше да паднем от Левски на финала
Коментари Харесай

Стойчо Младенов изненада: Браво на Левски!

" Убеден съм, че нямаше да паднем от Левски на финала за Купата, но  в края на краищата не скърбя, че подадох оставка. Обмислих доста добре всичко. Исках да реализира това, което би трябвало да реализира всеки един треньор  - да има право при избора на екип и най-много при селекцията на футболисти. Аз не получих това право в ЦСКА и заради тази причина напуснах ", съобщи Стойчо Младенов - действен шеф на ЦСКА 1948.

" Нямам нищо срещу – такава е политика на клуба сега. Може би желаеха да ме принудят да се съобразя с тази политика на ЦСКА – треньорът да не взе участие в селекцията. Но не можех да го приема, тъй като това е свещено право на всеки ментор. За самия край направихме всичко допустимо още на „ Овча купел “ да си подсигуряваме спор за трофея.

Аз бях решил още след първия мач – вземем ли удобна преднина, си депозирам оставката. Така и стана. Исках да принудя управлението да одобри това, което желаех – да върша селекцията.

Очаквах реакция  и останах доста отчаян от хората, които участваха на мача със  Славия – една част от почитателите не ме поддържаха. Това е моето огромно отчаяние, тъй като, в случай че ме бяха подкрепили, аз щях да получа това право ", продължи Екзекутора на Ливърпул.

" Никой от управлението не мо е звънял вечерта. Аз ги бях предизвестил още преди мача. Звъннах на Дани Ганчев и му споделих, че след мача ще си подам оставката. Той се опита да ме разубеди да не бързам и че след дуела ще се забележим и поговорим, само че аз бях безапелационен ", сподели още Младенов.

" Браво на тях Левски, че скочи против БФС! Много хубаво! Най-после в Левски взеха решение – нещо,  което 90% от  клубовете мислят и разсъждават по този метод. Защото във футбола би трябвало да има внезапен завой към позитивното и това става единствено с смяна.

А смяната може да се случи единствено с конгрес. Има почтени и почтени хора. Аз поддържам и застанах твърдо зад Бербатов, Стилиян, Мартин. Те бяха в кухнята на професионализма на Запад. Могат да извисят футбола ни. Такъв заслужен човек е и Лъчезар Танев.

Да, Боби Михайлов може да не е отговорен за множеството неща, само че той оглавява БФС ", показа още Младенов пред Блиц. 

" Не е моя работа да разясня съперниците, само че имайки поради, че аз бях там, мога да кажа следното. Виждате, че 70% от селекцията се промени, влязоха доста нови хора. Оказа се, че съм прав за това, което говорех – за качеството на футболистите и за смяната, която трябваше да се направи още по мое време. Но не се случи ", сподели някогашният ментор на ЦСКА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР