Убеден съм, че народните представители и политическите партии в парламента

...
Убеден съм, че народните представители и политическите партии в парламента
Коментари Харесай

Днес е денят на надеждата, трябва да има кабинет, призова Радев

Убеден съм, че народните представители и политическите партии в Народното събрание ясно осъзнават своята отговорност да излъчат постоянен кабинет. България не може да си разреши да пилее повече историческо време. Трябва да имаме кабинет и то с необятна парламентарна и социална поддръжка, заяви президентът Румен Радев преди първото съвещание на новосформираното 46-о Народно заседание.

" Нееднократно съм давал своята оценка за служебното държавно управление и тя е позитивна. Служебното държавно управление стартира значими промени в нашето общество и в страната. Надявам се и е редно излъченият постоянен кабинет от Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната. От решителните дейности на народните представители зависи да се възвърне доверието в най-важната институция в парламентарната република ", уточни президентът.

Според него огромната задача пред депутатите е възобновяване на парламентаризма, държавността и действителният парламентарен надзор.

" Днес е денят на вярата ", сподели още президентът

" Тревожните констатации от страната и от чужбина за положението на правораздаването, битката с корупцията и медийната среда, би трябвало да доведат до промени ", акцентира президентът Румен Радев.

Радев съобщи, че сега, в който парламентът се конституира, той ще започва конституционната процедурата за съвещания и връчване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР