Убеден съм, че кабинетът на Слави Трифонов ще получи подкрепа,

...
Убеден съм, че кабинетът на Слави Трифонов ще получи подкрепа,
Коментари Харесай

Политолог: Ще има кабинет, разиграват политически театър в три фази

" Убеден съм, че кабинетът на Слави Трифонов ще получи поддръжка, заради простата причина, че останалите нямат интерес от нови избори, само че имат повече какво да губят ", уточни социологът Юлий Павлов пред BGonAir.

Павлов вижда в решението на водача на Има Такъв Народ да предложи кабинет в деня след изборите умишлен политически ход.

" Той е доста добър предприемач. Неговата партия е по-скоро бизнес план, в сравнение с политически план. И то едноличен план, тъй че всевъзможни опити да се търси кой стои зад Слави Трифонов са в областта на фантазиите ", безапелационен е социологът.

Според политолога Борислав Виларов, сега се разиграва политически спектакъл пред българските гласоподаватели в три етапи.

" Първа фаза бе представянето на държавно управление с министър председател Николай Василев, предлагайки стратегия, която е много по-различна от програмата на " ИТН ". Втората фаза беше с репликата за президента Първанов, дал мандат на Тройната коалиция. И сега е театърът, който се разиграва с обществените договаряния ", означи той.

От Има Такъв Народ са безапелационни, че няма да водят договаряния за персоналния състав на кабинета им, само че съгласно Павлов такива договаряния ще се водят на равнище зам.-министри.
" В този случай още повече ще преобладават хора, които нямат политическа биография и още по-трудно ще могат да се намерят. Което повдига значимият въпрос: по какъв начин министри без административен опит ще ръководят? Очевидно зад тях ще има зам.-министри и най-вероятно там ще бъдат договарянията ", разяснява социологът.

" Ще се търсят договаряния на равнище зам.-министри. Всичко ще бъде договаряно под масата сред Слави Трифонов и главните играчи ", добави Виларов.

Според него огромният въпрос е какъв брой ще издържи такова държавно управление, в случай че министър председателят ще е лице без политически опит и няма да резонира с жителите.

" Това не е съдружно държавно управление, а държавно управление на малцинството. Добрата вест е, че от Има Такъв Народ осъзнаха безумието от предходния парламент - " ние с тези хора коалиция няма да вършим, не желаеме поддръжка и няма да я приемем ". Вече търсят поддръжка от избрани партии, а от други не търсят, както заявяват, само че към този момент не приказват нелепостите, че няма да я одобряват ", увери Павлов. Пукнатините в държавното управление на " ИТН " ще дойдат следващата година през пролетта, съгласиха са двамата посетители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР