Убеден съм, че извършителят ще се окаже неизвестен и пак

...
Убеден съм, че извършителят ще се окаже неизвестен и пак
Коментари Харесай

Велислав Минеков: Заплашван съм опасно 4 пъти преди палежа, извършителят пак няма да бъде открит

„ Убеден съм, че причинителят ще се окаже незнаен и отново нищо няма да се разкрие. Пожарникар ми сподели, че стъклата на автомобила ми са счупени и вътре е излята запалителна течност “. Това съобщи проф. Минеков, притежател на опожарената кола до кооперацията в столичния квартал „ Изток “ пред Offnews.

„ Министърът на вътрешните работи, който за нищо не става, си сподели, че цялото това разследване не разполага с никаква изясненост и че когато схванат защо става дума, тогава ще оповестят. Това, че се стартира версията, че колата на сърбина била действителната цел, а моята инцидентно е пламнала, е обикновено гнусно и не е ненадейно “, уточни той.

Скулпторът научил, че омбудсманът Мая Манолова се е обадила на министъра и настояла за детайлности за положението му, а също кой и за какво е направил това. Ние не се познаваме персонално, посочи професорът. Той сподели, че след нощта на случая не е съумял да отиде в полицията за повторни показания, нито при застрахователя, защото здравословно не бил добре. „ Цял ден лежах, наложи се да ме прегледа пулмолог, опушил съм се крепко, до момента в който пробвах да избавям коли пред блока. Очаквам да получа съобщение от прокуратурата, че следствието се приключва, това съм го играл доста пъти. Стъписващо е, че полицейски началник съобщи, че няма никакви следствия по мои тъжби за предходни закани. А с една от тях се занимаваше следовател Пенчев от отдел „ Убийства и тежки закононарушения “, разкри Минеков.

Тази вечер в предаването „ ЕвроДикоф “ по тв Евроком професорът саркастично означи, че в случай че продължава да приказва по този начин, ще му свършат колите и, ще не ще, ще стане пешеходец. Полицията наложи версията, че обект на палежа е била колата на сърбина /който е комшия на Минеков в кооперацията в столичния квартал „ Изток “/, а огънят се е трансферирал в неговия „ Опел “. Според него целият случай се пренасочва, не се приказва за два изгорели автомобила и че „ има престъпно деяние, което не е инцидентно “.

„ Има преднамерено запалване, а оттук насетне кой трябвало да бъде пръв или втори, натоварването с фактологията, че другият човек бил чужденец, прави нещата да наподобяват допустимо по-оневиняващи целия престъпен акт. А има подобен. Определени медии са залети с догатки, че надали не аз евентуално съм подкокоросал някого да възпламени двете коли, да изгори и моята, с цел да мога да се кача на стремежи фундамент. Не мога да схвана какъв е смисълът на цялата тази мръсотия “, разяснява проф. Минеков.

Той не пропусна да изрази признателност към пожарникарите с началник Георги Ташев от 7-о ръководство, които пристигнали безусловно за минути и с изключителна храброст потушили огъня, а можело да се взривят няколко резервоара. „ Пред двете изгорени коли има още една „ Шкода “, на която съумях челно да разбия вратата и да я вкарам на тревата в двора, след това пробвах да преместя и тази кола, само че вътре пушекът беше тежък и капеше пластмаса, че аз не устоях повече от няколко минути и я оставих да изгори “, описа той, до момента в който на екрана вървяха фрагменти с автомобилните остатъци.

Професорът напомни казаното от началника на Първо районно комисар Милтенов, че там в никакъв случай не са постъпвали тъжби за някакъв опит за принуждение против него. „ Това не е правилно, на него или не са му дали документи, или не е осведомен, или работи в услуга на подпалвачите, което би било прекомерно тъпо. Последната тъжба бе разследвана от следовател Пенчев, това беше доста сериозна опасност “, акцентира той.

От 2014 до 2019 година получавал „ шеговити “ закани, само че в същия интервал е имало 4 съществени, за които в никакъв случай не е разказвал. „ Те представляваха заплаха, първият случай си беше чисто похищение от ателието ми. Началникът на тези двама бандити, на които им беше поръчано да ме дърпат и да ми кажат какво да върша и какво не, се оказа мой някогашен новобранец, който наподобява съм обиждал в казармата. Но последната доста рискова опасност беше още веднъж в ателието и това се случи на 10 метра от неподозиращия ми наследник. Този път индивидът, който пристигна да ме предизвести, беше доста сериозен. Всичко това е разказано в Първо районно, имаше разследване, прокуратурата заключи, че търсеният не е открит, следовател Пенчев от отдел „ Убийства “ се занимаваше със случая “, разкри проф. Минеков.

Той посочи, че не желае да спекулира, тъй като може да е нещо в действителност престъпно или да е инцидентно, да има подпалвач. „ Нека да напомня, че българските криминалисти в последните доста години не са залавяли подпалвачи, това е красиво закононарушение и не оставя следи “, сподели скулпторът.

Адвокат Николай Хаджигенов иронично направи няколко догатки с ангажимента, че не е министър на вътрешните работи. „ Първо, не откриха клошар в границите на два часа. Очаквам до края на деня да оповестят, че това в действителност е човек на Цветан Василев и евентуално става въпрос за терористичен или някакъв различен акт. И че това няма нищо общо с проф.Минеков, бъдете уверени. От министерствата на вътрешните работи и на правораздаването струи разсъдък в небивали мащаби “, разяснява юристът.

Според него нещата са ясни – жалкият сърбин е просто жертва с тази нещастна „ Алфа Ромео “. „ Така, че става дума за нещо напълно друго – това е заплашване на проф. Минеков и напълно не е за пръв път. Вероятно няма да е и за финален. За мен персонално няма неизясненост тук – гражданската интензивност и непримиримостта против беззаконията у нас водят ето до такива неща. Те не водят до постове, облаги и жилища “, акцентира юристът.

Хаджигенов изрази неразбиране за какво автомобилът на Минеков, който е предмет на закононарушение, продължава да стои до кооперацията, а не е вдигнат и запечатан, защото съдържа доказателства. „ Така е, тъй като на никого не му дреме, тъй като гражданската интензивност на професора е ориентирана към властта, а на нея явно не й пука за Минеков. Няма друга версия, с изключение на тази, че скулпторът е нападнат непосредствено поради битката му против беззаконието и корупцията, и че хората към него би трябвало да бъдат сплашени, с цел да мълчат, само че ние няма да мълчим “, сподели индивидът от „ Отровното трио “.

Пиар специалистът Арман Бабикян означи „ активизирането на всички жълто-кафяви помийни ями, проведени от богат медиен магнат, който се подвизава и като политик “. „ На тях силата и властта им се състои в това – едните да са разграничени от другите, а този път видяха поддръжката от всички краища, това ги вбесява, те са проправителствени “, заключи Бабикян.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР