Убеден съм, че ГЕРБ щеше да успее да договори по-евтин

...
Убеден съм, че ГЕРБ щеше да успее да договори по-евтин
Коментари Харесай

Делян Добрев: ГЕРБ щеше да договори по-евтин газ, а сега парното наесен в София ще е 1000 лева

Убеден съм, че ГЕРБ щеше да успее да контракти по-евтин газ без медиатори, щяхме да използваме конюнктурата. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Делян Добрев в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

Според него става дума за 100 млн. лева разлика в цената в случай че се купува газът през медиатори, както съгласно него се готвело, и в случай че ГЕРБ провеждат пазаруването на природен газ от други страни и компании.

Добрев съобщи, че носенето на валутен риск от заплащането на природния газ на „ Газпром “, както съветската компания настоя, било опорка на „ Продължаваме промяната “, на която в този момент от Българска социалистическа партия припявали.

Добрев повтори данните, които оповестява по малките екрани от няколко дни за назначението на притежател на компания медиатор при газа за началник в „ Булгаргаз “ и на търговец на ток за началник на НЕК (виж повече тук) Цената на парното сега е изчислена при 47 лева цена на газа, а тя в този момент е към този момент над 100 лв. и ще нараства още. Тоест в случай че сметката ти за парно е към 300 лева наесен ще е най-малко 1000 лв. най-малко в столицата, сподели Добрев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР