Убеден съм, че благодарение на приетия днес Европейски инструмент за

...
Убеден съм, че благодарение на приетия днес Европейски инструмент за
Коментари Харесай

Уручев и ЕП искат стандарти за ядрена безопасност в трети държави

" Убеден съм, че с помощта на признатия през днешния ден Европейски инструмент за съдействие в региона на нуклеарната сигурност, повече страни отвън територията на Европейски Съюз , разрастващи нуклеарна енергетика, ще се възползват и потърсят нашата помощ, поддръжка и европейско ноу-хау в тази област ", разяснява евродепутатът Владимир Уручев, който е докладчик по ново европейско законодателство за нуклеарна сигурност.

Европейският парламент утвърди с 569 гласа Европейският инструмент за съдействие в региона на нуклеарната сигурност. Фокусът на този нов инструмент е постигането на по-добра нуклеарна сигурност и гарантиране потреблението на нуклеарната сила за мирни цели .
 Русия развива сръбската атомна енергийна инфраструктура
Русия развива сръбската атомна енергийна инфраструктура

Тласък в двустранното съдействие и на ниво централноевропейският район

Целта е поощряване на ефикасни и ефикасни стандарти за нуклеарна сигурност в трети страни , като се основава на опита от дейностите по нуклеарна сигурност в границите на Общността на Евратом. Инструментът ще подсигурява, че подхванатите по него дейности няма да окажат негативно влияние върху публичното здраве и околната среда .

" Това ще бъде нашият, европейски, механизъм за поощряване на нуклеарната сигурност в международен мащаб , за навременно разкриване на пропуски в съществуващите ограничения за сигурност, в случай че има такива, и по този метод за попречване на евентуални нуклеарни повреди ", изясни Уручев.
 Георги Първанов приканва за нова енергийна тактика
Георги Първанов приканва за нова енергийна тактика

Според него казусът е в неналичието на вероятност

Целта е да се увеличи и прозрачността при взимане на решения в региона на нуклеарната енергетика в трети страни , разяснява българският евродепутат и добави, че прозрачността на управляващите в трети страни във връзка с нуклеарната сигурност (включително защитни ограничения, действия по извеждане от употреба и ръководство на отпадъците) не е на задоволително високо равнище .

Предлагат се ограничения , целящи подобряването на прозрачността посредством даване на популацията на информация за метода, по който този инструмент ще усили тяхната нуклеарна сигурност, в това число и такива, предоставящи на заинтригуваните страни опция да вземат участие в процеса на взимане на решения .
 АЕЦ Белене - деветстепенно изтънчено меню за 10 милиарда евро Обновена
АЕЦ Белене - деветстепенно изтънчено меню за 10 милиарда евро

Тупаме топката, счита социалистът Жельо Бойчев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР