Убеден съм, че ако БСП бяха на власт, щяха да

...
Убеден съм, че ако БСП бяха на власт, щяха да
Коментари Харесай

Каракачанов провокира червените: И БСП би купила F-16

Убеден съм, че в случай че Българска социалистическа партия бяха на власт, щяха да купят същия аероплан. Това съобщи вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов пред Народното събрание в отбрана на планът за покупка на осем изтребителя Ф-16. По думите му с тях ще сме първата страна на Балканите, която ще има подобен аероплан.
Днес Народното събрание със 124 гласа " за " ратифицира договорите за закупуване на бойните самолети. Сделката беше подкрепена от депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация. Българска социалистическа партия, НФСБ, " Атака " и " Воля " бяха срещу.

" Тук не би трябвало да има идеология дали самолетът е шведски, руски, американски ", уточни Каракачанов. Според него ние се занимаваме с празнодумство, губене на време и на ниска цена популизъм, за жалост.

По думите на военния министър през днешния ден сме на път да създадем една решителна крачка към модернизацията на Българската войска. Той акцентира, че за модернизацията се приказва над 12 години, само че нищо не се правело. " За положително или за неприятно се случи по този начин, че трите плана за рационализация се случват в мандата на това държавно управление и на този парламент ", посочи министърът. Модернизацията от дълго време била предстояща от Българската войска, както и от цялото българско общество.

" Елементарният популизъм да изчисляваме какъв брой лв. това би нараснало пенсията, това просто е несъстоятелно ", разкритикува опозицията Каракачанов. " Няма просперираща страна, която няма надеждна сигурност и надеждна войска ", акцентира той.

"

Аз не съм наивник ", съобщи водачът на НФСБ и съдружен сътрудник на Вътрешна македонска революционна организация в " Обединени патриоти " Валери Симеонов, който изясни за какво не е подкрепил ратификацията на договорката. Като мотив той уточни наименованието на съглашението, което се изписва (LOA) BU-D-SAB. Ако се разменят буквите се получавало BUDALA.

Веселин Марешки пък се тормози да не би компанията производител на F-16 да банкрутира. Така щели да ни потънат парите. Самият той като предприемач имал сходен горчив опит.

На 10 юли 2019 година министрите от кабинета " Борисов-3 " утвърдиха покупката на 8 изтребителя F-16. Пет дни по-късно държавното управление актуализира бюджета поради закупуването им. Предвижда се нарастване на недостига по държавния бюджет с 1,829 милиарда лева до 2,228 милиарда лв..

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР