Убеден съм, че АЕЦ“Белене“ при сегашните условия няма да се

...
Убеден съм, че АЕЦ“Белене“ при сегашните условия няма да се
Коментари Харесай

Румен Христов: АЕЦ“Белене“ е скъп, ненужен и опасен проект, който няма да се случи

Убеден съм, че АЕЦ “Белене “ при сегашните условия няма да се случи – това е безценен, непотребен и рисков план. Без държавна гаранция подобен безценен план няма да бъде сбъднат на чисто пазарен принцип. Нашето безпокойство е да не се промени позицията на Народното събрание за безучастие на страната в плана или да се наложи наложително изкупуване на електрическата енергия. Според калкулации на специалисти, тази АЕЦ ще коства 15 милиарда и ще се построи за 15 години. За 15 година могат да се случат доста неща в региона на енергетиката. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Вижте цялото изявление с Румен Христов тук:

https://www.youtube.com/watch?v=LdUUG56Zg3g&feature=youtu.be

В изявлението Румен Христов сподели още:

По-добре да загубим 3 милиарда, в сравнение с да опропастим нови 15 милиарда

Инвеститорът в Белене е „ Росатом “. Колкото до появяването на американската „ Дженеръл електрик “ и френската „ Фраматом “, те не са вложители, а производители на съоръжение, които желаят да пласират продукцията си.

България има мощности за 12 700 мегавата, а пиковото ни ползване е достигало 6800 мегавата. След като използваме половината, за какво са ни нови мощности?

Любовта на Българска социалистическа партия към Русия е ясна и по тази причина постоянно ги назовават „ рубладжии “.

Проблемът е, че България е преди всичко в Европейски Съюз по енергоемкост, ние сме най-ресурсоемката стопанска система. И вместо да изразходваме средства в тази посока и да понижим потреблението, сме тръгнали да усилваме мощностите.

В национализациите няма нищо дясно. Ако приказваме за държавните бензиностанции, това не е дясна политика. Каква е ролята на страната при продажба на горива?

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР