У вас няма душа – вие сте душата. У вас

...
У вас няма душа – вие сте душата. У вас
Коментари Харесай

12 истини, които трябва да помните, ако се доверявате на душата си

„ У вас няма душа – вие сте душата. У вас има тяло. “ – Клайв Стейплз Луис

Понякога мислим някои хора за „ бездушни “, само че душата не е нещо, което можем да имаме, или да нямаме. Душата е нашето същинско битие.

В елементарния битов живот сме единствено сенки на това, което сме в действителност. А за какво ни е толкоз елементарно да забравим кои сме, къде отиваме и всичко, което можем да бъдем. Понякога просто ни е нужно леко увещание.

Ето 12 истини, които си коства да помним. Защото това го желае душата ви!

1. Вие сте там, където би трябвало да бъдете.

Въпреки зависимостта от събитията, макар зависимостта от комплициране, в които сте се оказали в дадения миг. Изборът, който би трябвало да напарвите, само че не сте направили; решенията, които е трябвало да вземете, само че не сте взели.

Вашата душа желае да запомните, че всичко си има причина и нищо не става инцидентно. Вярвайте: всичко, което се случва или не се случва е за положително.

2. Всичко е краткотрайно.

Нищо не е постоянно. Всичко хубаво, неприятно, извънредно – всичко минава.

Така че бъдете подготвени за промени. Бъдете гъвкави като поток, приемайки преживявайки всеки поврат на ориста.

3. Всичко, което ви е належащо, към този момент го имате вътре в себе си.

Познайте себе си, седнете и разберете самите себе си. Всичко, което ви е належащо: мощ, геройство, съчувствие и обич – всичко това към този момент го имате.

Трябва ви време да разберете, че е належащо да намерите това в себе си и да го предадете на света.

4. Вие към този момент сте индивида, който желаете да бъдете

Основната цел в живота не се състои в това да измененията или пречупите себе си. Основната ви цел е да бъдете постоянно в единодушие със себе си, „ все пак какво сте създали или не сте създали, споделили или не сте споделили “ (Катрина Канаваф).

Промяната на самия себе си е ваш личен избор. Но тя не би трябвало да стане по насила или да подхожда на нещо си. Истинските трансформации  стават единствено откакто сте приели себе си подобен какъвто сте.

5. Вашата самодостатъчност се дефинира от вас и единствено от вас.

Ако постоянно търсите утвърждението и поощрението извън, в никакъв случай няма да се почувствате щастливи.

Всички сме разнообразни и се възприемаме друго и не можете да контролирате това, което мислят за вас хората. Така че престанете да угаждате на другите и се пробвайте, най-сетне, да угодите на самия себе си.

6. Когато пораждат компликации, постарайте се да ги погледнете от различен ъгъл

Безпокойството, вътрешната битка, възприятието за виновност, тъгата и съжалението се появяват, когато човек престане да живее в сегашното.

А може единствено да се огледа от различен ъгъл и да се разбере какъв брой незначителни са виталните неуредици по отношение на мащаба на целия живот.

И това ни води до идната точка…

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР