У наше село разсъждаваме така: "Не бутайте политик, който се

...
У наше село разсъждаваме така: "Не бутайте политик, който се
Коментари Харесай

Покрив срещу чадър

У наше село разсъждаваме по този начин: "Не бутайте политик, който се е понаял. На негово място ще пристигна различен, свирепо гладен! "

Това може да се употребява като кардинална реакция на новините за решаването на жилищните проблеми на финансовия министър Владислав Горанов.

Освен безвъзмезден апартамент в разкош комплекса на Домусчиев кръстникът на Влади му е обезпечил и първокласна вила във вилна зона "Ярема ". А пък същият този Кръстник като един обществен служащ сущий бил обезпечил покриви над главите на още половин дузина наематели. И все известни, и все авторитетни хора.

В Германия било друго, ще кажете вие. Глупости!

Преди шест години немският президент Кристиян Вулф подаде оставка. И то не заради морални някакви си скрупули, а заради ослепително изпълнен автогол.

Вулф първо беше взел заем от 500 000 евро с съмнително ниска рента, с цел да си построи къща. После със брачната половинка си карали гратис кола, предоставена им месеци преди моделът публично да излезе на пазара. Негов другар му платил три нощувки в зимен курорт, равняващи се на 700 евро...

Разкритията вървяха, Вулф си президентстваше, кучетата си лаеха, керванът си вървеше. Докато той не реши да звънне на "Билд ", с цел да ги принуди да спрат изявленията. Добре, само че основният редактор го нямало, а Вулф не схванал, че приказва с телефонния му секретар, който записал цялата заплашителна дрънканица. Едва тогава височайшото кресло в Берлин изстина...

Да-а-а, моралът е извънзаконова форма за публичен надзор. Която се е обезсмислила от дълго време.

Като видите мома вид "птицечовка " да кара джип за 100 хилядарки, какво си мислите? Получила го е по някакъв чудодеен прийом, който вие - за жалост, не владеете, нали?

Ами младежът, който пръска стотарки по дансинга, в цех или фабрика ги е изкарал?

Като видите ослепителни образци за бързо политическо замогване, от заплати и бонуси ли е то? Лошото на нашите им е, че са парвенюта и "пердета ". Та и когато бъдат разобличени, позор нямат.

Има КПКОНПИ, само че тя се занимава с криминализирани несъответствия.

А за разминаванията в морала комисия няма.

Не облайвайте Горанов, Кръстника, Домусчиев. Така единствено лъсва яловата ви завистливост. Зейва бездната сред техните умения и вашата житейска неприспособимост.

Не бъдете наивни!

Не е правилно, че всички политици се продават!
Някои към този момент са продадени.

Понякога за покрив против чадър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР