У нас темата Македония е била табу. Тази позиция изрази

...
У нас темата Македония е била табу. Тази позиция изрази
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Нямаме цялостна политика към Северна Македония, да успокоим тона

У нас тематиката Македония е била табу. Тази позиция изрази пред Българска национална телевизия президентът Петър Стоянов.

За честванията в РСМ той благодари на службите, че са предотвратили конфликти.

Доказателствата са на наша страна, счита той и акцентира, че интелигентните хора в РСМ го знаят. Важен е въпросът за какво внуците и празниците на българка в Македония не желаят да имат нищо общо с България. Нямаме цялостна политика към РСМ, счита Петър Стоянов. По-важни от договорите са възприятията сред хората в двете страни, съгласно него. Трябва да се поддържат положителни връзки сред хората тук и в РСМ.

Той счита, че не би трябвало да се сърдим на македонците, че са били подложени на агитация. Затова настоя за по-спокоен звук от наша страна.

Петър Стоянов не вижда за какво някой македонец да каже, че е българин, откакто у нас политиците не могат да образуват държавно управление. За политическата рецесия сме си отговорни сами, по мнението му.

В Европейски Съюз няма да загубим суверенитета си, посочи още експрезидентът. Русофилството, американофилството, германофилството свършват там, където стартира националният интерес, счита той.

Трябва да сме на страната на морала, сподели Петър Стоянов по отношение на войната в Украйна. Според него е вярно, че политиците са признали, че сме пратили оръжие за Украйна.

Служебните кабинети са краен вид, коментира още той.

Стоянов счита също, че не би трябвало да сменяме модела на държавно ръководство. Не бива да бъдем крайни, безапелационен бе той. Промяната в Конституцията няма да ни реши проблемите, добави Петър Стоянов. Трябва да вървим напред, стига сме мрънкали, настоя още някогашният президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР