У нас се очаква пик на случаите на западнонилска треска,

...
У нас се очаква пик на случаите на западнонилска треска,
Коментари Харесай

Очакват ръст на случаите на западнонилска треска

У нас се чака пик на случаите на западнонилска тресчица, предизвести в изявление за Българска национална телевизия проф. доктор Тодор Кантарджиев – шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Засега има 5 случая, само че продължаващото топло време подготвя покачване на заболеваемостта.

Два пъти е по-малка вероятността да се разболеем от грип, в случай че използваме ваксина. Това сподели още Кантарджиев.

Хубаво е, който има средства - да си купи някой от двата антивирусни препарата, които се продават, за 24 часа си здрав, разяснява Кантарджиев.

По думите му в идващите години възрастни хора над 65 година ще бъдат имунизирани гратис, при тяхно предпочитание. Целта е след 2022 година да има опция всеки четвърти възрастен да се имунизира.

В България нормално лекарите и сестрите не са за образец в имунизационно отношение - процентът на имунизираните медицински експерти е доста дребен, регистрира Тодор Кантарджиев.

За обстановката с циркулацията на морбили в страната - през последните седмици има регистрирани три заболели деца. Началото на образователната година ще покаже дали сме се справили с разпространяването на морбили в страната, разяснява Кантарджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР