У нас се чувствал по-защитенЕвелин Банев - Брендо, който е

...
У нас се чувствал по-защитенЕвелин Банев - Брендо, който е
Коментари Харесай

Къде се крие Брендо

У нас се чувствал по-защитен

Евелин Банев - Брендо, който е апетитен за " Кокаиновия крал ", си живеел умерено в родината си преди да получи присъда от 6 години за пране на пари. Богаташът няма за какво да бяга в ЮАР, тъй като у нас се чувствал по предпазен, настояват хора, осведомени с делата против чаровния богаташ, който постоянно върви издокаран като знаменит манекен.

На няколко пъти родното правораздаване отхвърли да го съобщи на румънските управляващи, като нашите съдии акцентираха най-различни аргументи, че Брендо не трябвало да търка румънските нарове.

Според присъдата на север от Дунав, Брендо е пренесъл на територията на Румъния 51 058 кг кокаин . Това се е случило през април 2012 година, според Lupa.bg .  На 21 февруари 2014-а съдът в Букурещ дава тежката присъда от 14 години на българина, а управляващите в Румъния удрят на камък и не могат да го вкарат в пандиза. По-късно през юни 2016 година апелативният съд в Букурещ понижава присъдата на 10 години и 6 месеца, като решението не може да бъде обжалвано по никакъв метод.

Дори най-големите наркобосове отделят пари и бягат в ЮАР, където законите не важат и няма по какъв начин да ги преследват. Евелин Банев обаче тук се чувствал отлично и даже развивал бизнес, а прокурорите, които се надяват да го пратят в Румъния, скърцат със зъби, че мощни хора пазили тук богаташа.

Ако родното правораздаване беше предало Брендо на Румъния, то обвинителите щяха да употребяват това, тъй като на процедура те в този момент нямат действителни доказателства да го осъдят като наркобос. Обвиненията се крепят най-вече на материали от непознати медии, които свързват българина с огромни наркосделки.

Брендо бил човек на службите, се шушука в Съдебната палата и това плаши магистратите, тъй като те се опасяват да не си изгубят работата. Бизнесменът пък бил безапелационен, че е чист и не се занимава с дрога.

Соченият за „ кокаинов крал “ Евелин Банев-Брендо е дефинитивно наказан за пране на пари на 6 години затвор от Върховния касационен съд (ВКС). Решението е постановено на 26 април преди една година. Никой обаче не има вяра, че Брендо сега е зад решетките, тъй като никой не го е виждал в Софийския централен затвор. По последна информация Интерпол го търси, а не е изключено богаташът да се крие в България при мощни свои хора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР