У нас политическият отговор на пандемията е напълно адекватен, заяви

...
У нас политическият отговор на пандемията е напълно адекватен, заяви
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Постъпленията в бюджета са над очакваните

У нас политическият отговор на пандемията е изцяло съответен, съобщи финансистът доцент Емил Хърсев пред Bulgaria ON AIR.

" Ние имаме работа с политически отговор на биологични проблеми Политическият отговор у нас е изцяло съответен. Постъпленията в бюджета са по-големи от предстоящите и не виждам причина да се актуализира бюджета. " - разяснява доцент Хърсев в предаването " Денят ON AIR ".

По думите му, би трябвало да излезем от пандемията с оптимален брой работещи хора, с цел да можем да се устояваме и да се храним, само че би трябвало и да се помогне на нуждаещите се.

" Не може да позволим да умират хората от апетит поради тази пандемия, тъй като в някои богати страни го следим. " - уточни финансистът.

" Работните места ще ги броим след приключването на ограниченията, когато няма възбрана всеки да работи. Ръст на безработицата се очакваше, когато се постановиха още веднъж ограниченията - не го видяхме това. " - добави той.

По неговите думи, има нова песимистична вълна, че през януари и февруари ще има ново затваряне на работни места. Той означи, че даже и с ограниченията за подкрепяне нито една компания не е удовлетворена.

" Няма бизнес в света, който да е удовлетворен от ограниченията на страната. Всеки избира повече, това няма връзка с стопанската система. " - установи доцент Хърсев.

Той изясни, че се чака понижение на брутния вътрешен артикул с към 10%, а България няма съдбовни равнища на заеми.

" Нашите банки влязоха доста чисти, тъй като не бяха капризни по време на Голямата меланхолия. Европейската централна банка не може да размени банковата система. Спомняме си по какъв начин имаше една банка, тя не можеше да управлява всичко. " - акцентира специалистът.

" В Eвропа има негативни лихви при депозитите, при нас не се следи подобен блян за момента. Банките се пробват да компенсират изгубената рентабилност с лихви върху заемите. " - означи доцент Хърсев.

Той добави, че страната ни към този момент има проекти за харчене на европейските пари, които при всички случаи няма да бъдат утвърдени от опозицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР