У нас има прекалено много болници, достигнат е праг на

...
У нас има прекалено много болници, достигнат е праг на
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: В България има прекалено много болници

У нас има прекомерно доста лечебни заведения, доближат е предел на засищане. Това съобщи шефът на болница " Пирогов " проф. доктор Асен Балтов пред Българска национална телевизия. В България лечебниците са 400, а в Германия сега сезатварят 100 неефективни лечебни заведения. Лечебните заведения би трябвало да бъдат преразпределени, сподели проф. Балтов.
 
По думите му в болничната помощ са отпуснати толкоз средства, че евентуално няма да се изпълнят лимитите. Затова оттук-нататък е значимо качеството на лекуване.
Няма българин, който да не е получил достъп до доста добър експерт в границите на 24 часа, това е невероятно в друга европейска страна, добави още той.
Продължава и акцията в страната на експертите от " Пирогов ". Те вършат профилактични прегледи на деца в детските градини. Според Балтов, за 7 години са прегледани над 10 500 деца от сътрудниците му.
В тази връзка шефът на " Пирогов " показа концепцията да се направи мрежа от лечебни заведения, обединени от телемедицина, а лекари от " Пирогов " да дават съвещания на експерти в страната.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР