У нас има организации, които работят за всяване на паника

...
У нас има организации, които работят за всяване на паника
Коментари Харесай

Експерти: Да не допускаме паника, обществото ни лесно се поддава на манипулации

У нас има организации, които работят за всяване на суматоха и саботиране на реда - това съставлява риск в обстановката с ковид. Такава позиция изрази в ефира на Bulgaria ON AIR пиар специалистът Любомир Аламанов.

Припомняме, все още в България няма доказан случай на ковид, само че нервността се разраства. В света 54 страни към този момент са наранени от ковид. Около 40 души сега са под наблюдаване у нас, само че броят им непрестанно се мени. Общият брой на инфектираните в международен мащаб е към 80 000 души. Стана ясно, че хората са почнали да изкупуват консумативи и храни супермаркетите.

" За страдание, една от последните трендове, подклаждани от избрани организации, се сътвори съмнение във управляващите. Помним нервността в Сливен и Ямбол, където група родители, влудени от постове на секти, тичаха и си извеждаха децата от учебно заведение. Страх, неподплатен от нищо. Има организации, които работят за саботирането на реда. Ние нямаме демократични рефлекси. Ние към момента сме подвластни на леки операции ", разяснява Любомир Аламанов.

" Ще има всичко, в случай че не е на следващия ден - то вдругиден . Всички компании ще са докарали, това е хубавото нещо на пазарната стопанска система и да сме част от Европейски Съюз. Комуникацията става толкоз значима, че тя е причина за пораждане или невъзникаване на сходен вид суматоха. В момента виждаме по какъв начин държавното управление съумява да задържи този баланс ", добави специалистът.
 По 100 проби за ковид на ден могат да изследват лабораториите у нас
По 100 проби за ковид на ден могат да изследват лабораториите у нас

В страната към момента няма позитивна проба

" Все още доста хора си спомнят " Гладната Луканова зима ", спомнят си едни времена, когато в действителност имаше заплаха да свършват стоките. Но те не си дават сметка, че ние сега сме част от Европейски Съюз и хипермаркетите са заредени, само че въпреки това може би е страхът, че ръководещите не дават цялата информация ", сподели още Аламанов в предаването " Денят ON AIR ".

Според него не е толкоз ужасно даже да се открие позитивна проба за ковид у нас.

" След като СЗО сподели, че има проблем в половин Европа, се отложиха много събития. Явно има някакъв дребен проблем, само че българите са привикнали сами да оцеляват, те не имат вяра на ръководещите ", уточни той.

По думите му, в случай че бъде прекомерно недооценен този проблем, може да избухне зараза, а в случай че бъде надценен - ще избухне суматоха.

Пиар специалистът Даниел Киряков отбелаза, че връзката е управническа функционалност, в същото време информационните рецесии се застъпват една в друга.
 Сформираха спешен щаб за реакция при ковид към Столичната община
Сформираха спешен щаб за реакция при ковид към Столичната община

Фандъкова твърди, че са подхванати всички вероятни ограничения

" В момента, в който настъпи коронавирусът, ние тук се занимавахме с битови проблеми. Говорейки за връзка в обществена среда, доверието е най-ценният актив . По-добре 2 пъти дневно конференция, в сравнение с да се крием ", добави Киряков.

" След връзката идват дейностите, уверението, само че на този стадий е нужно да се смъкна напрежението. Колкото и да сме скептично настроени - имаме лечебни заведения на чудесно равнище , само че в същото време имаме и топ лаборатории ", сподели още Даниел Киряков.
 Борисов отваря запаса за ковид, лечебните заведения обезпечават спомагателни кревати Обновена
Борисов отваря запаса за ковид, лечебните заведения обезпечават спомагателни кревати

Ако би трябвало и на обяд брифинг - нареждате се докторите и обяснявате, обяснявате...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР