У нас има култът към силата. В българската революция има

...
У нас има култът към силата. В българската революция има
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Хората като излязат на революция се организират така че да няма насилие



У нас има култът към силата. В българската гражданска война има единствено два насилствени момента - подпалването на Партийния дом и офанзивата против Народното събрание. Хората като излязат на гражданска война се провеждат тъй че да няма принуждение. В множеството такива моменти служителите на реда ги няма никакви и хората са се научили да се пазят. Това сподели политологът и публицист проф. Евгений Дайнов в ефира на БТВ.

По думите му не трябва да се влиза в серпантина на принуждение. „ Започнеш ли го огромно, ти не знаеш до къде ще стигне. За жал преходите в Европа се свличат към тирания. Това не е единствено български проблем “, акцентира той.

Относно политическите спорове сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ Дайнов съобщи: „ Има мъртвило сред две стихии. На хората не им мирише на избори. Защото хората не са надушили, че интервалът не е кротичък. Българска социалистическа партия вкараха два гола, само че тактически нямата потенциал да победят “.

Според политолога незаконна приватизация е нелепост. „ Тук има два пласта - първо да бъдат доунищожени остатъците от Съюз на демократичните сили и десните; другата цел е да се ударят Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила и Иво Прокопиев. Променя се Конституцията, с цел да се опраскат няколко индивида. Това няма по какъв начин да стане “.

„ В душата на българския народ има и подлички и страхливи моменти. Те са привикнали типажи като Тодор Живков да го ръководят “.

Относно изнесеното съвещание на държавното управление в Македония Дайнов съобщи: „ Добре че се смени властта в Македония. Те се възстановиха след дълъг интервал на необичайно държание и популярност Богу “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР