У нас бяха доставени 300 хиляди дози нискомолекулярен хепарин, които

...
У нас бяха доставени 300 хиляди дози нискомолекулярен хепарин, които
Коментари Харесай

Пристигнаха 300 хил. дози нискомолекулярен хепарин за болничните аптеки в цялата страна

У нас бяха доставени 300 хиляди дози нискомолекулярен хепарин, които ще бъдат разпределени в болничните аптеки в цялата страна. Това разгласи на ексклузивен брифинг довечера здравният министър Костадин Ангелов.

Всеки понеделник в аптечната мрежа за жители ще бъдат отпускани 2000 опаковки хепарин, който е нужен на някои бременни дами, сподели още министър Ангелов, който ревизира получените доставки.

„ В рамките на няколко дни този нискомолекулярен хепарин, който виждате зад мен, ще тръгне за болничния пазар. Нямаме сигнали от лечебни заведения за дефицит на лекарства или консумативи, свързани с лекуването на пациентите - както с Covid-19, по този начин и без Covid-19 ", разясни той.

Създадена е логистика по приемането на медикамента, заяви още министър Ангелов и добави, че количествата ще бъдат разпределени по отношение на поръчките на лечебните заведения.

„ Всички, които имат подадени поръчки, да бъдат изпълнявани предпочитано. Създали сме опция за денонощен режим на доставки с държавни коли там, където е належащо, тъй че нямаме терзания за логистиката “, акцентира той.

Министърът на опазването на здравето още един път увери, че няма дефицит на лекарства в аптеките в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР