У нас апатията забавя развоя за метежа от улицата, но

...
У нас апатията забавя развоя за метежа от улицата, но
Коментари Харесай

Иво Христов: Когато институциите не се справят, улицата пренаписва правилата

У нас апатията забавя развоя за метежа от улицата, само че той е неминуем. Това не е опасност, само че този процес е неминуем. Там, където институциите не се оправят, улицата пренаписва разпоредбите. С тези думи евродепутатът от групата на социалистите и демократите Иво Христов разяснява речта на президента Румен Радев пред Народното събрание при започване на новия политически сезон. Пред БиТиВи той описа, че продължава да е по отношение на президента. По думите му Радев е желал " да изговори това, което хората мислят, само че както се очакваше - не беше свестен ".
Отдавна ние нямаме работещ парламент, имаме самовластник, добави Иво Христов.
Евродепутатът разяснява и идния локален избор у нас. Местните избори постоянно са по-горещи, тъй като става въпрос за властта, която е най-близо до хората. Очаквам доста по-голямо присъединяване и доста пристрастености, мръсна акция, съобщи Христов. Той подсети, че в България изборният развой е толкоз изопачен, че слага под подозрение всички следващи изборни резултати.
В София, счита Иво Христов, има очакване за смяна, с цел да не се случват повече безобразия като плочките пред " Св. Седмочисленици ", като перките по " Графа ", като сечта в Борисовата градина, за която по-малко се приказва. Според него " възможностите на Мая Манолова не са по никакъв начин дребни ". Тя обаче не би трябвало да концентрира изобличителния си възторг против модела Фандъкова, или модела „ ГЕРБ “, продължи Христов. Има модел „ Борисов “ и тя би трябвало да дефинира отношението си към този модел. Не може да се реформира модела „ Борисов “ дружно с Борисов, той е негов създател, той го сътвори, когато самичък бе кмет на София, посочи позицията си евродепутатът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР