Тютюнопушенето в австрийките барове и ресторанти ще бъде забранено от

...
Тютюнопушенето в австрийките барове и ресторанти ще бъде забранено от
Коментари Харесай

Австрия забранява пушенето в барове и ресторанти

Тютюнопушенето в австрийките питейни заведения и заведения за хранене ще бъде неразрешено от ноември, след години на диспути по въпроса, съобщи Франс прес. По-рано тази седмица Народното събрание поддържа това предложение.

Само депутатите от крайнодясната Австрийска партия на свободата гласоподаваха срещу възбраната, която най-сетне ще отърве Австрия от статута й на " пепелник на Европа ".

Австрийската партия на свободата възпрепятстваше предходни опити за възбрана на пушенето в заведенията за хранене и питейните заведения, откогато влезе в държавното управление през декември 2017 година.

Това провокира мощен отпор измежду обществеността и Австрийската здравна асоциация, която провежда петиция в поддръжка на възбраната, подписана от 900 000 души или 14 % от имащите право на глас, съобщи Българска телеграфна агенция.

Австрия е измежду последните европейски страни, в които пушенето в заведения е позволено макар апелите за възбрана.

Досега можеше да се пуши в отделени за задачата зони в питейните заведения и заведенията за хранене, въпреки че мярката не се спазваше прецизно.

Тази отделени зони не бяха нужни в заведения с повърхност под 50 квадратни метра, в случай че притежателят няма нищо срещу пушенето в обекта.

Много заведения за хранене и кафенета обаче сами взеха решение да забранят пушенето в пространствата си. /
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР