Tютюнопушенето създава терен за появата на инфекцията, дори малко количество

...
Tютюнопушенето създава терен за появата на инфекцията, дори малко количество
Коментари Харесай

Кардиолог: Tютюнопушенето създава терен за появата на инфекцията

Tютюнопушенето основава терен за появяването на инфекцията, даже малко количество бактерии или вируси да попаднат, самото тютюнопушене покачва риска да се разболее човек.

Това сподели по Българска национална телевизия кардиологът от Национална кардиологична болница проф. Борислав Георгиев.

Според него би трябвало да се прави разлика във типовете тютюнопушене.

Проблемът при тютюнопушенето на димящите цигари, това е горенето на тютюна.

Освен никотинът, който е главното, при горенето на цигарите има над 7 000 токсични вещества. Този пушек, когато попадне в дихателната система или в устната празнина, той понижава локалния имунитет, с изключение на, че има останалите токсични резултати, сподели проф. Георгиев.

Той изясни, че в групата на тези, които са с пара, каквито са електронните цигари, с изключение на никотин в парата може да има и други субстанции, каквито са част от ароматизаторите. Заради това Американска компания е призовала да не се купуват електронни цигари от улични търговци, защото може да бъде подложен ароматизатор с друго вещество, което да се окаже канцерогенно или токсично.

Всяко заболяване, добавено към друго, усилва вероятността от затруднение при инфектирани с ковид. Сърдечно-съдовите болести са доста всеобщи, хипертонията е при 40-50%, зависи от възрастта - над 70-годишна възраст 70% са с високо налягане, сподели кардиологът. По думите му страхът и суматохата от пандемията въздействат върху сърдечно-съдовите болести.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР