Тютюнопушенето може да направи хората по-податливи на сериозни усложнения от

...
Тютюнопушенето може да направи хората по-податливи на сериозни усложнения от
Коментари Харесай

Пушачите са по-застрашени от коронавирус

Тютюнопушенето може да направи хората по-податливи на съществени затруднения от коронавирусна зараза, съобщи в сряда организацията на Европейския съюз за надзор на заболяването, базирайки се на научни проучвания, макар че наличните данни към момента са лимитирани, съобщи БНР.

В своята обновена оценка на рисковете, породени от ковид, или SARS-CoV-2, Европейският център за надзор и предварителна защита на болесттите (ECDC) включи пушачите измежду тези, които са евентуално най-уязвими от Covid-19, заболяването, породена от вируса. Също по този начин се показва, че данните от Китай демонстрират, че 80% от хората, инфектирани от заболяването, имат единствено леки признаци, само че в Европа този % е понижен до 70%, защото три на всеки 10 случая изискват хоспитализация.

Пациенти над 70-годишна възраст и хора с съпътстващи заболявания като хипертония, диабет или сърдечно-съдови болести са измежду най-уязвимите от Covid-19. Мъжете са по-уязвими от дамите, се споделя в отчета на здравния орган на Европейски Съюз. Пушачите също по този начин наподобява са по-податливи на дихателни затруднения, породени от заболяването, и ECDC съобщи, че е целесъобразно да ги разпознават като евентуално уязвима група, потвърждавайки по-ранна оценка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР